22 Şubat 2018 Perşembe 13:41
Van’da “Büyük Türkiye Yolunda Gençlerle İstişare” konferansı

Van’ın Tuşba Belediyesi ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün liselere yönelik ortaklaşa düzenlediği, “Büyük Türkiye Yolunda Gençlerle İstişare” projesi kapsamında ilk konferans verildi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği liselere yönelik, “Büyük Türkiye Yolunda Gençlerle İstişare” konulu konferansın ilki Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi. Program kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, okul yıllarının verimli geçirilmesi, üniversite hedefine kilitlenme, zamanın doğru ve etkili kullanılması, anne-babaya saygı ve sevgi gibi konularda konferans verdi. Proje kapsamında 18 lisede konferans verileceğini belirten Başkan Özgökçe, düzenlenen programlarla öğrencilerin eğitilmesini hedeflediklerini söyledi. Özgökçe, “Bu gençlikle gelecek noktasında biz ümitvarız. Sizler çok bahtiyarsınız ki anne ve babalarınız sizi bu okula gönderdi. Bu durumda sizin de anne-babalarınızın, ellerini ve ayaklarını öpmeniz gerekiyor. Aynı şey öğretmenleriniz için de geçerli, yarın siz onların kıymetini daha iyi anlayacaksınız” dedi.

Bu ülkeye ihanet eden terör örgütlerin Amerika ve İsrail’in maşası olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, “Ne olursak olalım ama asla nankör olmayalım. Asla ihanet eden ve hainler olmayalım. İhanetin en büyüğünü bu toplumda yetişmiş devletin yetiştirdiği insanlar bakıyorsunuz ki terör örgütlerinin içinde bulunuyor. Bu devleti yok etmek için Amerika ve İsrail’e gidip maşa olabiliyor. Bu cennet vatan hepimizin, buna sahip çıkmamamız lazım. Annemize-babamıza ve bu cennet vatana sahip çıkmamız lazım" şeklinde konuştu.

Programda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Özgökçe, “Biz yerel yönetimler olarak elbette çalışmalar ve hizmetler yapıyoruz. Bütün bunların hepsini sizler için yapıyoruz. Asfaltı, parkı, spor salonları, sahil bantları siz varsanız ifade eder. Sizlerin de oralara sahip çıkıp daha da geliştirip gelecek dönemlerde daha iyi yerde olmak anlamında çok önemli bir aşamadasınız. 24 saatimizin en fazla 4 saatini uykuda geçiriyoruz değil mi? 4 saatten fazla uyuyan hemen tedavi olması lazım” diye konuştu.

Programla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, “Sizin erdemli ve değerli gençler olarak yetişmeniz ve akademik başarınızın artması için bütün kurumlar bir araya geliyor. Bunun en güzel örnekleri de Tuşba’da gerçekleşiyor. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin hayata ve başarıya dair tecrübelerini bizimle paylaşması çok önemlidir. Bu manada başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından konferans, soru-cevap kısmıyla son buldu.

Son Güncelleme: 20.12.2020 21:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.