12 Şubat 2018 Pazartesi 10:22
Van’da karate müsabakası

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Van’da gerçekleştirilen karate yarışmasında başarılı olan sporculara ödülleri verildi.

Öğrenci ve öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği spor müsabakası, Bil Kolejinin ev sahipliğinde yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakanın ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Bil Koleji yetkilileri, Türkiye Karate Federasyonu tarafından talep geldiğini belirterek, “Bizde federasyona evet dedik ve kapılarımızı karate müsabakaları yapılması konusunda açtık. Türkiye Karate Federasyonu Van İl Temsilcisi Nurettin Tekin, bugün ki müsabakada başkanlık ediyor. Kolejimizin spor salonu uygun görüldüğünden, karşılamaların burada yapılması konusunda karar verildi. Hepsine teşekkür ediyor ve başarılar dileriz” dedi.

Türkiye Karate Federasyonu İl Temsilcisi Nurettin Tekin ise, Bil Koleji yetkililerine teşekkür ederek, “İlimizde karate dalında yarışan oldukça başarılı öğrencilerimiz var. Yeter ki bu çocuklarımıza sahip çıkabilelim. Milli takımda yarışan öğrencilerimiz var. Görüldüğü gibi, karate müsabakalarına öğrenci ve velilerin ilgisi oldukça büyük. Bize kapılarını açan ve her türlü hizmeti sunan Bil Koleji yetkililerine çok teşekkür ederiz. Buranın salonu müsabakalar için daha uygun. Kış şartlarında daha sıcak bir ortama sahip. Sporcuların rahatça çalışabilecekleri bir ortam burada var. Bu nedenle bizlerde burayı tercih ettik. Sürekli desteklerini yanımızda gördüğümüz, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz. Her konuda kendilerini ve desteklerini yanımızda görmek bizleri daha çok motive ediyor. Van’da karate dalında yarışan 140 öğrencimiz var. Antrenör sayımız fazla, ama aktif olarak çalışan bir antrenörümüz var. Son üç yılda milli spora 3 öğrencimizi verdik. Buradaki sporcularımız da gelecek vaat ediyor. Amacımız ileride milli takıma daha fazla öğrenci vermektir. Daha fazla kulüp ile daha fazla sporcu yetiştirerek ve bunu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Burada dereceye giren öğrencilerimiz dışarıda Van ilimizi temsil edecekler. Bu nedenle, dereceye girenleri seçmek konusunda, hakemlerimiz tarafından büyük titizlik gösteriliyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.