22 Şubat 2018 Perşembe 09:27
Adana’dan Almanya’ya bisiklet ile gidecek

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı gazeteci Kemal Yücel, ’Adana’dan İstanbul’a "Her Pedal Umut Olsun" adını verdiği sosyal sorumluluk çalışmasının rotasını Almanya’ya çeviriyor.

6 yaşındaki oğlu Ali Utku Yücel’i, beyin tümörü yüzünden kaybeden gazeteci Kemal Yücel, kurduğu Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ile pek çok lösemi hastası çocuğun hayata tutunabilmesi için kampanyalar düzenledi.

Kök hücre bağışına dikkat çekmek ve insanların ilik bağışı konusunda bilgilenmesi ve kök hücre örneği vermesi için düzenlediği sosyal sorumluluk çalışmaları ile dikkat çeken Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, bu kez Avrupa turuna hazırlanıyor.

Adana’dan Almanya’ya bisiklet ile gidecek olan Kemal Yücel yaptığı açıklamada, "Organ ve kök hücre nakli bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın önemli yolu organ ve kök hücre bağışıdır. Kampanyamızda amaç, organ ve kök hücre bağışını teşvik ederek nakil bekleyen hastalara umut olmak ve daha geniş kitlelere ulaşarak toplumsal duyarlılık oluşturmaktır" dedi.

Adana’dan Almanya’ya "Her Pedal Bir Umut Olsun" adını verdiği bisiklet turuna 10 Mayıs tarihinde Adana’dan pedal çevirmeye başlayacak Kemal Yücel, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne üzerinden Kapıkule sınır kapısından geçerek Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda, İtalya ve Yunanistan’ın ardından Adana’ya dönecek.

Yücel, yaklaşık 2 ay sürecek olan program için sponsor desteğine de ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Son Güncelleme: 05.02.2019 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.