22 Şubat 2018 Perşembe 13:49
ÇÜ Eczacılık Fakültesine “Halil Avcı” imzası

Halil Avcı Grup şirketlerinden Or-Han İnşaat, Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin dünya standartlarındaki yeni binasını inşa ediyor.

Halil Avcı İnşaat’ın yapımını üstlendiği ve temeli AB Bakanı Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından atılan Eczacılık Fakültesinin mimari projesi büyük hayranlık uyandırdı.

Temel atma törenine katılan Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Avcı, konuklara proje detayları hakkında bilgi verdiler.

Yurt içi ve yurt dışında; konuttan altyapı ve üstyapıya, endüstriyel yapı ve sistemlerinden enerji, sağlık ve turizm yapıları ile taahhüt işlerine kadar birçok faaliyet yürüten Halil Avcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, hayata geçirdikleri tüm projelerinde; mimarlık ve mühendislik normlarını tam olarak yansıtıp, bilim ve fen kurallarını akıl ve sanatla birleştirmeye özen gösterdiklerini bildirdi. Avcı, aynı özeni ÇÜ Eczacılık Fakültesi binasına da yansıttıklarını ifade etti.

Teknik özellikler

Halil Avcı İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ÇÜ Eczacılık Fakültesi; 28 bin metrekarelik toplam inşaat alanına ve 16 bin metrekare kapalı alana sahip. Bodrum ve 3 kat engelsiz mekan olarak planlanan binada 34 adet çeşitli laboratuvarlar, 5 adet amfi, 9 adet sınıf, seminer salonu, konferans salonu ve çok sayıda idari ofisler bulunuyor.

720 günde tamamlanması planlanan 90 derslik kapasiteli dünya standartlarındaki binada; yemekhane, kafeterya, kütüphane ve bir de Eczacılık Müzesi yer alacak.

Yurt dışı müteahhitlik hizmetleriyle cari açığın kapanmasına, yurt içinde ödediği vergilerle ekonomiye katkı sunan Halil Avcı İnşaat, sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkıyor. Halil Avcı İnşaat, bu sorumluluğun gereği olarak 1997 yılında Çukurova Üniversitesi Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi’ni yaptırarak, üniversiteye bağışlamıştı.

Son Güncelleme: 05.02.2019 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.