22 Şubat 2018 Perşembe 09:45
Efeler Cumhuriyet Anadolu Lisesi 7 ülkeye ev sahipliği yapacak

Efeler Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus + Stratejik Okul Ortaklığı projesi kapsamında yedi ülkenin öğrencilerine ev sahipliği yapacak.

Avrupa Birliği Erasmus + Stratejik Okul Ortaklığı projesi kapsamında, 2- 8 Mart 2018 tarihleri arasında Hollanda, Polonya, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Fransa ve Martinik adasından gelen toplam 54 kişiye ev sahipliği yapacak olan Efeler Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Türkiye ve Aydın’ın zengin Türk kültürünün tanıtımını yapacak. Proje kapsamında gerekse projenin temel konusu olan sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak, helal gıda ve beslenme alışkanlıklarının insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekebilmek adına akademik sunumlar ve yanı sıra kültürel faaliyetlerle hafta boyunca etkinliklerini gerçekleştirecek.

Aydın İl kültür Müdürlüğü Hidayet Sayın salonunda gerçekleştirilecek olan programda, Nazilli Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle yabancı konuklar karşılanacak. Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden öğretim görevlisi Mahmut Çeri ve Gizem Çetinkaya tarafından helal beslenme, Türklerin geleneksel beslenme alışkanlıkları, insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda panel düzenlenecek. Ardından okul folklör ekibi, step aerobik takımı ve semazenler tarafından gösteriler yapılacak.

Türk kültürü ve misafirperverliğinin Avrupa’ya tanıtılması, günümüzde neredeyse tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu dostluk ve barış anlayışının pekiştirilmesi yönünde önemli bir projeye ev sahipliği yapacak olan Aydın Cumhuriyet Anadolu Lisesi proje ekibinde bulunan öğretmen ve öğrencilerin gayretleriyle Avrupa Birliği projeleri konusunda diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil edilmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme: 05.02.2019 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.