Ağrı Haber

Ağrı'da Koronavirüs Vaka Sayısısında artış! İşte Son Rakamlar

Ağrı

Ağrı'da koronavirüs vaka sayısı kaç? ​Ağrı'da bayramdan önce azalan Covid-19 salgınına taziyeler ve ziyaretler darbe vurarak büyük bir artış yaşattırdı, sayı bir anda 250'ye ulaştı.

Coronavirus (Covid-19) salgını sürecinin iyi yönetildiği illerden olan Ağrı'da son dönemlerde gizli olarak kurulan taziyeler ve yetkililerin uyarılarına kulak asmayarak gerçekleştirilen ziyaretler nedeni ile sayılarda ciddi artış meydana geldi.

Ağrı'da Koronavirüs Vaka sayısı 5 kat arttı!

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Ramazan Bayramı alışveriş sürecinden önce vaka sayısının 50 civarı olduğu kentte kurulan taziyeler, alışveriş hengamesinde sosyal mesafe kuralına uyulmaması ve ziyaretlerin yapılması salgın süreci seyrini birden yükselterek 250'e ulaştırdığını ifade ettiler. Yatan hastanın asgariye indiği Ağrı'da şu an yatan hasta sayısı ise 50'ye çıktı.

Bayram arefesi ve Ramazan Bayramı süresince dört gün yasağa uyarak evlerinde kalan vatandaşlar bugün yasağın kalkması ile birlikte halkın yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet ve Eskivan caddelerinde yoğun kalabalık oluştu.

Vatandaşların çoğunun maske kullanmaması ve tedbirlere uymaması ise gözden kaçmadı. Caddenin başına ve sonuna bırakılan bariyerlerde vatandaşlar sağlık ekipleri tarafından ateşleri ölçülerek caddeye alınmaya devam ediliyor.

Yetkililer, bu süreçte taziyelerin kurulması, maske kullanılmaması ve tedbirlere uyulmamasının vaka sayısında ciddi artış meydana getirebileceği endişesini taşıdıklarını belirtiyorlar. 

Yorumlar (5)

Musa 6 Yıl Önce

Corona bayramin mubarek olsun

Ziya 6 Yıl Önce

Ne maske takarım, ne de kural! zihniyeti malesef...

Mihoye Belengaz 6 Yıl Önce

Bayram günü evimde oturdum. Olası yaklanma ve yakalatma tehlikesi nedeniyle ve kimseye bir zararım olmasın diye dışarı çıkmadım. Ama bizim blok ile karşı bloklardan üç dört grup bayramlaşma için kapıyı çaldılar. Ne diyeyim kapıyı açmayacaktım ama utancımdan açtım. Aslında içimden "behey akılsız komşular insan bu şartlarda koyun sürüleri gibi ev ev dolaşır mı?" demek geçti de nezaketen "hoş geldiniz, buyurun buyurun bir çayımızı için!" Dedim... iyi.ki gelmediler meseleyi bir şeker ile hallettik... İçşerinden sadece 1 taşıyıcı olsa bile Tam yüz (100) evi gezdiler... İşimiz zor...

Sefa 6 Yıl Önce

Bu cadde de b.. mu var nedir ne arıyorsunuz Allah aşkına orda . Cenazeye giden mi dersin çocuk görmeye mi. Allah size akıpö fikir versin.

Belengaz 6 Yıl Önce

Cehalat!!! BİLİNÇLİ gençlerin veya Bilinçli büyüklerinin, ailelerini bu konuda eğitmesi gerekmektedir.Maskesiz dışarı çıkmak, kurallara uymamak bir kul hakkıdır.Şahsım adına bir Ağrılı olarak Ağrı halkının İslamiyeti özüne uygun olarak yaşamaya çalışmasını yeterli buluyor muyum

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.