Ağrı Haber

Eğitim-Bir-Sen'den Aday Öğretmenlere Deneme Sınavı

Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi, pazar günü yapılacak olan aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçiş sınavı öncesi deneme sınavı düzenledi.

 Ağrı'da aday öğretmenler deneme sınavına girdi.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi, pazar günü yapılacak olan aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçiş sınavı öncesi deneme sınavı düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Gümüşer, yaptığı açıklamada, sendika olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olduklarını belirterek, sendika olarak eğitim camiasının bütün problemlerine, sıkıntılarına çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçiş sınavına karşı olduklarını ancak sistem gereği üyelerini buna hazırlamak için bu deneme sınavını düzenlediklerini ifade eden Gümüşer, şunları kaydetti: 

"Öğretmen arkadaşın adaylığının kalkış süreci, bir sınavla kağıt üstündeki göstereceği bir başarıyla alakalı bir durum değildir. Öğretmen arkadaş, sınıfındaki yetiştirdiği öğrenci kalitesiyle ölçülmeliydi. Yani bu da zamana yayılacak bir meslek. Çünkü öğretmenlik kariyer mesleğidir. Kendi şahsına münhasır olan bir ihtisas mesleğidir. Bu öyle bir yıl içinde kendisini kanıtlayacak türden bir meslek değil. Öğretmen adaylarının, adaylık sürecini değerlendirme ve ölçme anlamında aday öğretmenlik sınavının çok sağlıklı bir yol değildir."

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.