27 Şubat 2016 Cumartesi 14:33
28 Şubat Darbesi Yıl Dönümü

 İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından, 28 Şubat 1997 yılında alınan kararlar doğrultusunda yapılan ve post-modern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat kararları kınandı.

ÖNDER Ağrı Şube Başkanı Tekin Ergül, yaptığı yazılı açıklamada, bin yıl sürecek denilen 28 Şubat darbesini yapanların yargı karşısında olduğunu belirterek, "28 Şubat 1977, Milli Güvenlik Kurulu kararları sonrası ordunun baş tehdit irtica değerlendirmesi ve Müslüman kesimi eğitimden, medyaya, sermaye guruplarından dernek ve vakıflara kadar iç tehdit olarak tanımlaması ile tüm özgürlük alanlarına, değer yargılarına topyekün savaş ilan ettiği zorbalıklarla dolu bir utanç tarihidir." dedi.

Milli iradeye ve değer yargılarına yapılan zorbalıkları unutmayacaklarını ifade eden Ergül,"Tarihin hiçbir döneminde zulüm payidar olamamıştır ve bundan sonrada olmayacaktır" dedi.

İmam Hatip lisesi ve üniversite öğrencilerinin haklarının gasp edildiğini anımsatan Ergül, şöyle devam etti :

"Ordu, yargı, medya ve sermaye grupları hep birlikte hareket ederek Refah-Yol hükümetini istifaya zorlamıştır. Milletin iradesiyle alay edercesine "beceremediniz bırakın" diyenlerin sözleri, zafer çığlıkları eşliğinde ana haber bültenlerinde ve gazete manşetlerinde yer bulmuştur. 28 Şubat' darbesinin en büyük mağdurları eğitim hakkı gasp edilen İmam Hatip lisesi ve üniversite öğrencileri olmuştur. 8 yıllık kesintisiz eğitim, üniversiteye girişteki katsayı engeli ve başörtüsü yasağı ile tarihteki örneğine ende rastlanır bir adaletsizliğe imza atılmıştır. İmam Hatip liselerinde eğitim gören 13-14 yaşlarındaki çocuklar keskin nişancıların beklediği okul kapılarından geri çevrilmiştir."

Son Güncelleme: 27.02.2016 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.