23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:02
AİÇÜ Yüzde 100’lük Tercih Edilirlik Oranına Ulaştı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 100’lük tercih edilirlik oranına ulaştı. 3 bin 452 öğrenci kontenjanının yer aldığı AİÇÜ’ye toplam 3 bin 528 öğrenci kayıt yapma hakkı kazandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS yerleştirme sonuçlarına göre, Üniversitemizde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için lisans ve ön lisans programlarına toplam 3 bin 528 öğrenci yerleşti. AİÇÜ’deki bin 787 öğrenci kontenjanının bulunduğu lisans programlarına bin 809, bin 665 öğrenci kontenjanının yer aldığı ön lisans programlarına ise bin 719 öğrenci yerleşti.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversitenin yüzde 100 tercih oranına ulaşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Üniversitemizi tercih ederek Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ailesine katılmaya hak kazanan tüm öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılı için AİÇÜ’de tüm hazırlıkların yapıldığını söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, tercih sonuçlarının öğrencilere ve üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Abdulhalik KARABULUTAİÇÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.