08 Ekim 2015 Perşembe 23:52
6-7 Ekim vahşetin Suçlusu PKK'nin yetiştirdiği Gençler

6-7 Ekim vahşetini PKK'nın canavarlaştırdığı gençler yaptı

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi yöneticilerinden Rıfat Yılmaz, PKK'nin, canavarlaştırdığı Kürt gençlerini, 6-7 Ekim olaylarında alnında secde izi olan Kürt gençlerinin üzerine saldırttığını vurguladı.

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-7 Ekim olaylarının üzerinden bir yıl geçti. İslami kesime yönelik vahşi saldırıların yaşandığı olaylarda kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları başta olmak üzere çok sayıda kişi İslami kimliklerinden dolayı hunharca katledildi. Katliamın yıldönümünde konuşan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi yöneticilerinden Rıfat Yılmaz, vahşetin sapık bir ruh hali ile gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Emperyalistlerin Şeyh Said kıyamından sonra Kürtleri İslam'dan uzaklaştırmak için planlar yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Emperyalistler Ümmet bilincinin sağlam kaldığı son kale olan Kürdistan halkını namus hassasiyetlerinden ve İslam'dan uzaklaştırmanın projelerini yapıp Şeyh Said Kıyamından sonra hayata geçirdiler. Sistem eğitimi ve medyasıyla bölge halkını asimile etmek için on yıllarca mücadele verdi ve halen de farklı bir boyutta da olsa değerlerimiz ve kimliğimize karşı bir mücadele sürdürmektedir. Sistem öteden beri bölge halkı tarafından kabul görülmedi. Daha sonra PKK adında bir örgüt çıktı. Bu örgütün çıkmasıyla birlikte bölge halkı gelenekleri, görenekleri ve manevi değerlerinden uzaklaşmaya başladı. Örgüt, 'Halkımızda, Kürt halkının geri kalmışlığı ve mağduriyetinin sebebi İslam ve dindarlardır.' algısını ilk günden beri oluşturmaya çalıştı.

PKK’nin yetiştirdiği gençlik profili iç karartıcıdır. Gelenek ve göreneklerinden uzak, manevi değerlerine yabancı, tamamıyla materyalist bir düşünceye sahip, şefkati, merhameti, saygı ve hürmeti bilmeyen, alnında secde izi görülmeyen bir gençlik profili oluşturdular." dedi.

PKK'nin, canavarlaştırdığı Kürt gençlerini 6-7 Ekim olaylarında İslami STK'ların yetiştirdiği alnında secde izi olan Kürt gençlerinin üzerine saldırttığını vurgulayan Yılmaz, "Mermilerle yaraladılar, sopalarla vurdular, 3'üncü kattan attılar. Rahatlamadılar bıçak ve keserlerle doğradılar. Sapık idiler. Tatmin olmadılar, Müslüman gençlerimizi daha can vermemişken kafalarını taşla ezdiler üzerlerine benzin döküp yaktılar. Araçlarıyla Yasin ve arkadaşlarının bedenlerini çiğnediler. Büyük bir zafer kazanmış ve onurlu bir iş yapmışçasına kadınları da zılgıtlar çekti." diyerek yaşanan vahşetin boyutunu anlattı.

 

6-7-ekim-vahsetin-suclusu-pkk’nin-yetistirdigi-gencler.jpg

"Bu sapıklık gençlere PKK'den bulaştı"

PKK'nin gençleri sapıklaştırdığı tespitinde bulunan Yılmaz, "Kürtlerin ve Kürdistan'ın tarihinde böyle bir ahlaksızlık, zulüm ve sapıklık görülmedi. Bu eylemi yapan çeteye, bu sapıkça ahlak, örgütlerinden bulaşmıştır. PKK, çeteleri ile 6-7 Ekim olaylarında Kürdistan'ın dindar halkına kendince yapacakları vahşetlerle ders vermek istemiştir. Elhamdülillah Kürdistan'ın Müslümanları Şehit Yasin ve arkadaşlarının kanından alacakları dersi almış ve ölünceye kadar şehitlerin hayır yolunu sürdüreceklerdir." diye konuştu.

Katliamın yıldönümü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi olarak 9 Ekim Cuma akşamı saat 19.30'da 'Yasinlerinizle gelin Yasin ve arkadaşlarına bir Yasin okuyalım' adıyla bir anma programı düzenleyeceklerini belirten Yılmaz, Dernek binasında düzenleyecekleri programa tüm Ağrılıları beklediklerini söyledi.  

 

Son Güncelleme: 09.10.2015 00:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.