30 Mayıs 2015 Cumartesi 22:00
Abdurrahman Çetinden Seçmene Yapılan Baskıya Tepki

AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurahman Çetin ve bazı milletvekili adayları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi öncesinde seçmene yönelik baskılara tepki gösterdi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları sırasında, şehir merkezi dışında kalan bölgelerde ciddi bir baskı yapıldığını gördüklerini belirterek, özellikle köyde yaşayan vatandaşların özgür iradesini kullanamadığını iddia etti.

Abdurrahman Çetin, "7 Haziran seçimlerinde sandıklarda aldığımız tedbirler var ancak HDP ile örgütün ortak bir çalışması var. KCK, PKK ve HDP, şu an birlik olmuş, Orta Anadolu'da, batıda kullandıkları özgürlük, demokrasi ve insan haklarından yoksun tamamen bir faşizm ruhuyla bu halkın üzerine hükmetmeye çalışıyor" dedi.

Terör örgütü mensuplarının, belli başlı köylerde istedikleri oyları alabilmek için muhtarları tehdit ettiğini savunan Çetin, vatandaşların korku nedeniyle adli makamlara başvuramadığını kaydetti. 

Çetin, "Eli öpülesi annelerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın fotoğraflarını, broşürlerini çoraplarının yanına sıkıştırarak saklıyor. Onlara bakarak teselli buluyor. Bu şekildeki baskılar, sandığa gidildiği dönemde çok farklı sonuç çıkarır endişesi bizlerde mevcut ancak halkımız inşallah dirençli olacak, iradesini gösterecek ve sandığa kesinlikle onların baskılarına aldırmadan özgür iradesiyle gidip oyunu kullanacak. Devletimizin üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz. Bu anlamda halkımız rahat olsun ve özgür iradesini kullansın" diye konuştu. 

 

Son Güncelleme: 31.05.2015 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.