19 Temmuz 2016 Salı 12:53
Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan Açıklama

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna (ASKF) bağlı spor kulüpleri Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ve darbe girişimine tepki göstermek amacıyla ortaklaşa bildiri yayınlayarak darbe teşebbüsünü kınadı.

Ağrı Valiliği önünde toplanarak darbe teşebbüsüne ve FETÖ'ye tepki gösteren spor kulüpleri adına bildiri metnini okuyan ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Türk milletinin bölünmeye, ayrışmaya ve darbeye karşı müsamaha göstermeyeceğini vurgulayarak, gücünü milletten almayanların bir kez daha yenilgiye uğradığını belirtti.

FETÖ tarafından 15 Temmuz akşamındaki askeri kalkışmanın vatandaşların, emniyet güçlerinin, valilerin ve Türk Silahlı Kuvvetlerin duyarlılığı ile bertaraf edildiğini ifade eden Kösedağ, şunları kaydetti :

"Türk Silahlı Kuvvetleri halkımızca Peygamber Ocağı olarak bilinmektedir. Bu kutsal ordu içinde dış mihrak ve Fetullahçı Terör Örgütü tarafından desteklenen, kendini onlara adamış, vatan sevgisi olmayan, milli irade bilincini hiçe sayan bir grup hain tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan bu cuntacı azınlığın tavrı, hiçbir suretle şanlı ordumuzun itibarını sarsmamıştır ve sarsmayacaktır. Vatanını seven ve milli iradeye güvenen gerçek Türkiye ordusu görevinin başında, milli savunmada beklemektedir."

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanları doldurun" çağrısı üzerine spor kulüpleri olarak Ağrı Valiliği önünde vatandaşlarla bir araya geldiklerini anımsatan Kösedağ, "Ağrı halkı bu cesaretini başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrasında ise darbeci sıkı yönetim komutanın, 'Seni almaya geliyoruz' sözüne karşılık 'Sen alçak, namussuz ve vatan hainisin. Yüreğin yetiyorsa bu halkın içinden gel beni al.' diyen Ağrı Valimiz Sayın Musa Işın'ın cesur ve kararlı tutumundan almıştır." dedi.

Vatana ihanet eden hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasının bu ülkenin bekası için önemli olduğunun vurgulandığı bildiride şu ifadelere de yer verildi:

"Tarih süresince birçok kez ihtilal gören bir ülke olarak, 1980 darbecisi Kenan Evren'in hazin sonu, dün gibi bu milletin hafızasındadır. Cenazesinde tek bir fatiha bile okunmayan bu darbeci komutanın emsalleri, bugün emniyet kuvvetlerimizce tutuklanmış, Türk adaletinin vereceği karar beklenmektedir. Geçmişteki darbecilerin sonlarını gördükleri halde, bundan ibret almayan cuntacılar, geçmiştekiler gibi aziz milletimizin hafızasından silinmeyecek. Ağrı'daki spor camiası olarak, bundan sonraki süreçte demokratik, vicdanı hür ahlaklı gençlerin yetişmesi için çabalarımız artarak devam edecek. Spor camiası üzerine düşen her türlü adımı atmaya hazırdır ve bunu başaracak güçtedir. Ağrı halkımıza ve ülke genelindeki vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, demokrasi uğruna şehit olan ve hiçbir zaman unutulmayacak şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyoruz."

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.