24 Mart 2016 Perşembe 10:42
Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan Üniversite Yönetimine Kınama

 

                22/03/2016 Salı günü Saat 14:00'da Antrenman yapmak üzere İbrahim Çeçen Üniversitesi futbol sahasına giden, burada antrenman başladıktan 10 dakika sonra "Derhal Orayı Terketsinler" diye talimat göndererek, Ağrı Gençlerbirliği Spor oyuncularını antrenmanın 10. dakikasında yaka paça sahadan kovdurtan,  bu olayların üzerinden 24 saat geçmesine rağmen henüz tek kelime özür dilemeyen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yönetimini Ağrı Spor Kamuoyu adına kınadığımızı belirtmek isteriz.

 

                Hiç bir açıklama yapılmadan sporcuları o tesislerden kovmak, kulüp yöneticilerinin hiç birine cevap vermemek ne vicdana, ne ahlaka nede bürokrasiye yakışmamaktadır.  12 Bingöl Spor karşılaşması sonrasında, kaybettiği puana öfkelenen Bingöl sporcusunun bir kapıya tekme atmasını bahane ederek, kulübü bu derece rencide etmek gayri ahlakidir. Onarılmayı bekleyen kapının tutarı ne olursa olsun, o saha bu ilin çocuklarının, gençlerinindir. Resmi başvuruları yok gibi basit kelimelere sığınarak açıklamalar yapmaya çalışanlara seslenmek istiyoruz. Velev ki 10 kişi orada spor yapmak istedi. Spor yapılmasına izin vermeyecek misiniz? Neden o tesise o kadar paralar harcandı?

 

                Ağrı İş Adamı Sayın İbrahim Çeçen, bu üniversiteyi idare edenlerin kendi keyifleri ile idare etmeleri için değil, Ağrılı ve Ağrı'da okumak isteyen öğrencilerin, Ağrı halkının sosyal ve ekonomik çehresini değiştirmek için yaptığını ve hiç kimse aklından çıkarmasın.

 

                Biz Ağrılılar olarak Üniversitenin binaları ile değil, şehre ne kattığı ile ilgilenmek zorundayız. Bir spor kulübü düşünün. Bu şehri temsil eden bir spor kulübü. Antrenmanına başlamış ve antrenman başladıktan sonra, Ağrılı bir Genel Sekreterin talimatı ile "Derhal Orayı Terketsinler" ifadesi ile o takım o sahadan kovuluyor. Bu ne hemşericiliğe sığıyor, nede insan adabına. Genel Sekreterde Rektörü gibi Erzurumlu olmuş. Onu da kınıyoruz. Bu olaylarda sessiz kalan Prof. İrfan Arslan'ı da kınıyoruz. İlimizi temsil eden bu takıma yapılan saygısızlığı Ağrı adına yapılmış olarak görüyoruz. Sorumlular hakkında gereken yapılmadığı takdirde bundan sonraki süreçte Üniversitenin sadece spor değil, her alanında takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

 

                Bu vesile ile Ağrı'da ki tüm Sivil Toplum Örgütlerini, Ağrılılardan özür dilene kadar,  Ağrı Gençlerbirliği Spor Kulübüne destek amaçlı olarak basın açıklamasına davet ediyoruz.

Son Güncelleme: 24.03.2016 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.