07 Temmuz 2015 Salı 11:23
Ağrı Barosundan Belediye'nin 'muhatap almayız' Açıklamasına Tepki

Ağrı Barosu'ndan "muhatap almayız" açıklaması

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, Ağrı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada hukukçuların davanın tarafı olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Artuk, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı Belediyesi ile çalışanları arasında mevcut meselenin tarafı olmadıklarını belirtti.

Belediyenin basın açıklamasında DİSK yöneticileri ile hukukçu meslektaşların itham edildiği dile getiren Artuk, "Bu sendika üzerinde hukukçulara yönelik olarak 'muhatap almayız' şeklinde bir değerlendirme yapıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

Hukukçular ve avukatların vekaleten yürüttüğü hiçbir davanın tarafı olmadıklarını kaydeden Artuk, şu ifadelere yer verildi:

"Hukukçuları bir davanın tarafı olarak gösterme, bir dava ile özdeşleştirme ve sorunun parçası olarak gösterme anlayışı doğru olmadığı gibi kabul edilebilir de değildir. Hukuki bir hadise dolayısıyla tarafların tamamının hukukçular ile temsil edildiği, bir tarafı hoşnut etmeyen bir netice mevzu olduğundan kendi temsiliyetinin hukukçular eli ile yürütüldüğü gerçekliğini görmeden diğer tarafın hukuki temsiliyetini  hedef gösteren ve dolayısıyla biz hukukçuları rahatsız eden bir yaklaşım karşısında olduğumuzun herkes tarafından bilinmesini isteriz. Bu noktada hareketle yasal çerçevede görevini yürüten ve hukuki meselelerin tarafı olan hukukçu meslektaşların yanında bulunduğumuzu, Ağrı Belediye Başkanlığının zaman zaman nasıl hukukunu koruma temelinde hareket ettiysek, baro üyesi meslektaşlarımızın hakkını ve hukukunu korumayı da görev bildiğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz."

Son Güncelleme: 07.07.2015 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.