07 Ekim 2015 Çarşamba 22:17
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı SAKIK'a Hapis Cezası

Sakık’a 301’den 7 ay hapis cezası


 “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ile HDP’ye saldıran gruplar hakkında “İt sürüleri" dediği iddiasıyla hakkında açılan davadan beraat eden Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sakık’a kullandığı sözlerle ilgili yaptığı açıklama nedeniyle de dava açıldı. Mahkeme Sakık’a TCK 301’den 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.


Ağrı’da 2014 yılında düzenlenen Newroz’da HDP’ye “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ile saldıran gruplar hakkında “İt sürüleri" dediği iddiasıyla hakkında TCK'nin 301'inci maddesinden açılan davadan beraat eden Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık’a bu kez de 2015 Newroz’unda aynı konu ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle açılan davadan ceza verildi.


Sakık’ın konuya açıklık getirmek için yaptığı “Ben Mustafa Kemalin askerlerine bir şey demedim. O partimize saldırılanlara it sürüleri dedim” açıklamasından dolayı hakkında “Türk milletini aşağılama” (TCK 301) iddiasıyla Ağrı 3’üncü Asliye Mahkemesi’nde açılan davanın dün görülen karar duruşmasında Sakık’a 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sakık hakkında verilen kararın hükmün geri alınabilir, cezanın ertelenebilir olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesi de dikkat çekti.


Sakık’ın avukatlarının karara itiraz edecekleri öğrenildi.

 

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık konu ile ilgili yaptığı açıklamada :

Sırrı Sakık, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, açılan dava ve verilen mahkumiyet kararının, aynı sözlerden dolayı ikinci kez yargılanmasından dolayı siyasi hayatı boyunca karşılaştığı dava ve hükmedilen kararların en gariplerinden biri olduğunu savundu. 

Yargının, daha önce hakkında beraat kararı verdiği sözler için bu kez mahkumiyete hükmettiğini belirten Sakık, Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca 2 yıla kadar olan cezalar için erteleme ve paraya çevirme hükümleri uygulanabilecekken bunun yapılmadığını ileri sürdü.

Sakık, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu karar, şu anda Kürt siyasetçilere karşı yürütülen ve hukukun da alet edildiği siyasi soykırım uygulamaları kapsamında alınmıştır. Aynı sözlerden ikinci defa yargılama ve oradan da mahkumiyet çıkmasının başka bir izahı yoktur. Yargıyı siyasal süreçlere bu şekilde müdahil haline getirenler bilsinler ki hata ediyorlar. Mücadelemiz birkaç aylık hapis cezalarıyla vazgeçilecek bir mücadele değildir. Bizim davamız aynı zamanda demokrasi ve hukuk devleti davasıdır."

 

Son Güncelleme: 09.10.2015 00:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.