21 Ağustos 2014 Perşembe 21:36
Ağrı'da Görev Yapan Gazeteci Haberlere Bisikleti İle Gidiyor

Ağrı’da gazetecilik görevini yürüten genç gazeteci Yusuf Özgür Bülbül, şehir içi araçlarını kullanmayarak haberlere bisikletiyle gidiyor.

Ağrı’da muhabirlik yapan Erzurum Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi genç gazeteci Yusuf Özgür Bülbül, obeziteye karşı ve çevre duyarlılığını artırmak amacıyla haberlere bisikletiyle gidiyor.

Bülbül, haberin her yerde olduğunu hatırlatarak, “Obeziteye karşı, sağlığım ve çevre için bisiklet sürüyorum. Haber her yerde olduğu için bisikleti de her yerde sürebiliyorum” dedi. Sabahları bisikletiyle iş yerine giden Bülbül, burada gündemini oluşturup Ağrı’yı karış karış geziyor ve haber arıyor. Geldiği günden bu yana 3 kilo verdiğini dile getiren Bülbül, “20 gündür buradayım. Uzak ilçeler haricinde şehir merkezi ve köylere bisikletle gidip geliyorum.

Ağrı biraz küçük olduğu için şimdilik günde 15- 18 kilometreye ulaşabiliyorum. Hem işim gereği habere gidiyorum, hem de sağlığımı düşünüyorum. Ayrıca maddi olarak da baktığımızda habere gidildiği için günde 3 - 4 defa şehir içi araçlara binmemiz gerekiyor. Ayda karşımıza 130-140 TL gibi bir rakam çıkıyor” diye konuştu.

BİSİKLETLİ GAZETECİ OLARAK TANINIYOR

Daha önce Erzurum’da çeşitli bisiklet projelerinde yer aldığını ifade eden Bülbül, “Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olarak öğrenimime devam ediyorum. Erzurum’da 2-3 projede yer aldım. Obeziteye karşı bisiklet sürdük. 30-40 kilometreye ulaşmıştık. Şehir içi projemiz olmuştu. O günden beri bireysel olarak bisiklet sürüyorum. İlk başlarda tabi bisikletleri kiralıyorduk. Şuan şükür kendi bisikletimize de ulaştık. Burada halk artık sürekli görmeye başlayınca beni ‘Bisikletli gazeteci hoş geldin’ dedikleri oluyor.

Böyle tanıyorlar artık. Ağrı’da da inşallah protokol üyeleri ve vatandaşlar ile bisiklet sürmek isterim” dedi.

Son Güncelleme: 25.08.2019 01:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.