22 Temmuz 2016 Cuma 11:01
Ağrı Halkı ve STK Temsilcileri OHAL için Ne Diyor ?

Ağrılıların OHAL hakkındaki görüşleri

Yapılan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı tarafından ülkede OHAL'in ilan edilmesine Ağrılılar olumlu baktılar.

Olağanüstü Hal hakkında görüşlerini beyan eden STK temsilcileri ve esnaflar bu durumun gerekli olduğunu, bu süreçte sıkı bir etnik temizliğin yapılması gerektiğini söylediler.

OHAL GEREKLİYDİ

Ağrı ÖNDER İmam Hatipler Mezunu Derneği Başkanı Tekin Ergün, yasal prosedürlerin 40 yıllık bir sorunla mücadele etmesini engellediğine dikkat çekerek OHAL'in olmasının doğal olduğunu belirten Tekin Ergün "Demokratik bir ülkede Olağanüstü Halin veya sıkıyönetimin Avrupa standartlarında uygun görülmediğini biliyoruz. Ancak ülkemizin de karşı karşıya kaldığı bir tehdit var. Bu tehdit 40 yıllık bir tehdittir. Normal demokratik standartlarda aramalar yapılabilmesi ve müdahale edilebilmesi için yasal prosedürler gerekiyor. Onlarda Hükümetin elini ayağını bağlıyor maalesef. Bu süreçte hızlı hareket edilebilmeli. Çünkü bu darbecilerin kaçma ihtimali veya başka tedbirler alma ihtimallerine karşı hızlı olmak lazım. Bunun içinde Olağanüstü Halin ilan edilmiş olmasını önemsiyorum. Eslafların ve vatandaşların OHAL'den olumsuz etkileneceklerini düşünmüyorum. Günlük yaşantıyı etkilememektedir ki nitekim OHAL ilanın üzerinden 24 saat geçmiş olmasına rağmen herhangi bir sorun yok. Ekonomik göstergelerin değişmez ama uluslararası manipülasyonlarda olacaktır. "

BU SÜREÇTE İYİ BİR ETNİK TEMİZLİĞİN YAPILMASI GEREKİYOR

Mazlum-Der Başkanı Levent Çeğil ise OHAL'in güzel bir tedbir olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Darbelerin akabinde bu tür demokratik ülkelerin tedbirleri olmazsa olmazlardandır. İlan edilen Olağanüstü Hal kesinlikle sivil insanlarımıza zarar vermez. Ekonomik yönden insanların akışını kesinlikle etkilemez. Sadece Hükümetin tedbir amaçlı yapmış olduğu güzel bir eylemdir. Bu yüzden insanlarımız bu konuda tedirginliğe düşmeden normal hayatlarını nasıl idame ediyorlarsa o şekilde hayatlarını sürdürmeleri gerekiyor. Olağanüstü Hal kararının alınmasının güzel bir tedbir olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte iyi bir etnik temizliğin yapılması gerekiyor."

HALKIN ARTIK YÜZDE 100'ÜNÜN CUMHURBAŞKANINA SAHİP ÇIKTIĞI KANAATİNDEYİM

İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma (İHYAD) Başkanı Mehmet Aslan, düşüncelerini şöyle ifade etti:

"15 Temmuz tarihinde yapılan kalkışmanın başarısız olması nedeni ile bunda halkın büyük rolünün olmasından dolayı halkımızı mücahit olarak görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza halkın yüzde 52'si değil artık yüzde 100'ün sahip çıktığı kanaatindeyim. İlan edilen OHAL'inde hayırlı olacağını düşünüyorum. Devlet yöneticilerimiz bizden daha iyi biliyorlar. İnşallah memleket ve halk için hayırlı olur. Eğer yasalar doğrultusunda yürütülürse güzel olur. Ama ekonomik bazda bir sorunun meydana geleceğini de düşünmüyorum."

GELECEĞİMİZ NOKTASINDA BİR ENDİŞEMİZ YOKTUR

Ağrı'da esnaflık yapan Fikret Arslan geleceklerinden endişe duymadıklarını söyleyerek "OHAL'in ilanı bir tedirginlik yaratmadı ve bir sorununda çıkacağını düşünmüyorum. Ticareti etkileyeceğini de düşünmüyorum. Ülkeyi bölmek başka ülkelerin himayesi altına sokmak isteyen kişiler için yapılan bir çalışmadır. Allah ülkemize ve devletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımızın bununda altında kalkabileceğini düşünüyorum. Allah bizlere de onlara da yardım etsin inşallah. Geleceğimiz noktasında bir endişemiz yoktur."

Eyüp Budak adlı esnaf ise Cumhurbaşkanının almış olduğu karar nedeni ile kendisinin arkasında olduğunun altını çizdi.

Eyüp Budak, "Terör örgütünün yapmış olduğu darbe operasyonundan sonra bir boşluk olduğu hissedildi. Vatandaş olarak da bu eksikliği hissettik. Cumhurbaşkanımızın aldığı bu tedbirlerden dolayı kendisini destekliyoruz. OHAL'in olması gerekiyor. Neticede 3 tarafımızda savaş, ateş, terör olayları. Nitekim bu kötü olaylar sırasında darbe daha da sıkıntı oldu. Bundan da esnafın ve vatandaşların sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Neticede ülkemizin, vatandaşımızın güvenliği için alınan bir tedbirdir." diye konuştu.

 

agri-halki-ve-stk-temsilcileri-ohal-icin-ne-diyor--.jpgagri-halki-ve-stk-temsilcileri-ohal-icin-ne-diyor---001.jpgagri-halki-ve-stk-temsilcileri-ohal-icin-ne-diyor---002.jpgagri-halki-ve-stk-temsilcileri-ohal-icin-ne-diyor---003.jpgagri-halki-ve-stk-temsilcileri-ohal-icin-ne-diyor---004.jpg

Son Güncelleme: 23.07.2016 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.