04 Eylül 2015 Cuma 16:30
Ağrı Hayvan Borsası'nda Kurban Bayramı hareketliliği

Ağrı'da Kurban Bayramı yaklaşırken Hayvan Borsası'nda hareketlilik yaşanıyor.

Kentte büyükbaş kurbanlıklar 2-8 bin, küçükbaşlar ise 200-750 liraya alıcı buluyor. 

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir,  yaptığı açıklamada, geçen yıla nazaran hayvan piyasasının bu yıl biraz daha iyi geçeceği beklentisini dile getirdi. 

Fiyatların artmasına karşılık alım gücünün yetersiz olduğunu savunan Aydemir, şunları kaydetti:

"Asıl önemli sorun yem girdi fiyatlarının yüksekliği. Bu anlamda devletin ciddi destekler vermesi gerekiyor. Yani mazot, gübre ve korunga desteği bize yetmiyor. Avrupa standartlarında olmasa bile en az yarısı kadar çiftçiye destek verilmesi lazım. Girdi fiyatları düştükçe çiftçi de hayvanını, buğdayını ve arpasını daha düşük fiyata verecek. Haliyle 4-5 yıl hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz pek para kazanmıyorlardı. Bu sene biraz daha iyi. Yeterli mi, değil çünkü 4-5 yıldır hayvancılıkla uğraşan bir çiftçi neredeyse dibe vurmuştu. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz girdi fiyatlarından yakınıyor. Ağrı'nın yüzde 80'i tarım ve hayvancılık ile uğraşıyor. Tarım ve hayvancılık kalkınırsa Ağrıgelişir."

Ağrı'nın bir zamanlar hayvancılıkta Türkiye'nin bir numarası olduğunu ancak 12-13. sıralara gerilediğini anımsatan Aydemir, "Devletimiz Ağrı'ya pozitif ayrımcılık yaparsa 2 yıl içerisinde tekrar birinci sıraya yükseliriz" diye konuştu.

Besici Abdulcabbar Kızılkurt da çok sayıda kurbanlık hayvanları olduğunu, fiyatların bu yıl kendilerini memnun ettiğini söyledi. 

Kızılkurt, "Ümit ediyoruz ki bu yıl kurban bayramındaki hayvan satışları iyi olsun. Bu satışların iyi olması hayvan ithal edilip edilmemesine bağlıdır. Eğer dışarıdan hayvan ithal edilirse esnaf çiftçi mağdur olur. Eğer hayvan ithal edilmezse bizler de rahat eder memnun oluruz" dedi.

 

agri-hayvan-borsasinda-kurban-bayrami-hareketliligi.jpgagri-hayvan-borsasinda-kurban-bayrami-hareketliligi-001.jpgagri-hayvan-borsasinda-kurban-bayrami-hareketliligi-002.jpg

 

 

agri-hayvan-borsasinda-kurban-bayrami-hareketliligi-003.jpgagri-hayvan-borsasinda-kurban-bayrami-hareketliligi-004.jpgagri-hayvan-borsasinda-kurban-bayrami-hareketliligi-005.jpg

Son Güncelleme: 04.09.2015 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.