27 Kasım 2015 Cuma 19:05
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi  Büyük Projeye İmza Attı

Geçtiğimiz günlerde, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrenci topluluklarından Bilinçli Gençler Topluluğu, Kritik Analitik Düşünme Topluluğu, Tarihe Yolculuk Topluluğu ile Kredi Yurtlar Kurumu Ağrı İl Müdürlüğü arasında öğretim elemanları ve üniversite öğrencilerini ilgilendiren önemli bir projeye imza atılmıştı.

Protokol kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir kadro ile “Tarih”, “Edebiyat”, “İlahiyat”, “Kritik ve Analitik Düşünme”, “Helal ve Sağlıklı Gıda”, “Siyasal Düşünce” ve “Sinema Kritiği” başlıkları altında 7 atölye çalışması yapılması planlanmaktaydı. 

Bu bağlamda 26 Kasım 2015 Perşembe günü saat 19:00’da Ahmed-i Hani erkek öğrenci yurdundaAğrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim elemanlarından sayın Mesut IŞIK Bey tarafından “Kur’an ve Sünnete Göre İlim Öğrenmenin Amacı, Zorlukları ve Sorumlulukları”konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde öğrencilere;

1. İlkokuldan üniversiteye kadar çekilen sıkıntılar.

2. Üniversiteye giriş ve bölüm tercihleri.

3. Tercihleri verirken neleri göz önünde bulunduruyoruz?

4. Okuduğumuz bölümü ne kadar seviyoruz?

5. İnsanlara göre okuduğumuz bölüm nasıldır?

6. Okuduğumuz bölümden bizim beklentilerimiz nelerdir?

7. Üniversite bizim için ne ifade ediyor?

8. Bizler lisede üniversiteyi nasıl biliyorduk?

9. Toplumun gözünde üniversiteli olmak ne demek?

10. Allah’ın rızasına uygun bir şekilde üniversite okumak nasıl olmalı?

11. Mezun olduktan sonra bizleri nasıl bir hayat beklemektedir?

12. Üniversite ilmin başı mı sonu mu?

13. Üniversiteli olmak sınırsız özgürlük mü yoksa büyük bir sorumluluk mu?

14. Üniversiteli olmanın sorumlulukları nelerdir?

15. Allah’a karşı, anne babamıza ve çevremize karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?

Konularında bilgiler aktarıldı. Böylece, 5 Aralık 2015 Cumartesi günü start verilmesi planlanan “Farkındalık Atölyeleri” için bir tanıtım ve başlangıç yapılmış oldu.

Seminerden çok istifade ettiklerini belirten öğrenciler, atölye çalışmalarının başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler. KYK yurt müdürlüğü tarafından bazı ikramlarda bulunularak programa son verildi.

agri-ibrahim-cecen-universitesi--buyuk-projeye-imza-atti-002.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi--buyuk-projeye-imza-atti-003.jpg

Son Güncelleme: 27.11.2015 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.