21 Mayıs 2015 Perşembe 20:53
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden 2014 - 2015 mezuniyet töreninde 2712öğrenci mezun oldu. 


Mezuniyet töreni öncesi Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel ÜNAL ve Prof. Dr. Kemal POLAT ve Genel Sekreter Ali BALKİS ile birlikte kampüsü gezen Nezahat ÇEÇEN, Günseli ÇEÇEN, Aslı ÇEÇEN ve Aysel Çeçen BAŞBUĞ, kısa bir zamanda fiziki yapılaşmasının hemen hemen tamamlandığı üniversite ile gurur duyduklarını, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. 


Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirilen 2014 - 2015 mezuniyet ve spor ödülleri törenine Vali Musa IŞIN, Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel ÜNAL, Prof. Dr. Kemal POLAT, saygıdeğer işadamı ve eğitim gönüllüsü IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN’in eşi Nezahat ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Çeçen BAŞBUĞ, IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. 


Yedi yıldır devam eden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin kurulmasında maddi ve manevi katkılar ile destek veren İbrahim ÇEÇEN’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Musa IŞIN, “Ağrılı hemşerimiz İbrahim ÇEÇEN ve ailesine teşekkür ediyorum. Allah, her ile bir İbrahim ÇEÇEN versin. Memleketi için fedakarlık gösteren bu insana teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.


Üniversitenin kuruluşundan bugüne emeği geçen RektörProf. Dr. İrfan ASLAN ve değerli hocalarına da teşekkür ettiğini kaydeden Vali IŞIN, “Okulumuz, bugün 15 bin öğrencisi ile sosyal, kültürel ve bilimsel yönü ile kente büyük bir değer katmıştır. BundaRektörümüz Prof. Dr. ASLAN ve hocalarımızın emeği çoktur. Değerli öğrenciler, bugün 4 yıllık bir eğitim sürecinin sonundasınız. Verdiğiniz emeklerin sonucunu alıyorsunuz ve bundan sonra da yaşamınızda bunu hakkıyla kullanacaksınız. Sevgili öğrenciler, bugüne gelmenizde ailelerinizin ve hocalarınızın çok emeği vardır.  Bunu hiçbir zaman unutmadan, bu ülkenin sizden beklentileri olduğunu bilerek iş yaşamına atılın. Elde etmiş olduğunuz bilgilerle toplumumuza çok güzel hizmetler yapacaksınız. Mezun olduğunuz okulları, gururla temsil edeceksiniz. Hayatın her aşamasında buradan edindiğiniz bilgileri her alanda kullanacaksınız. Sizler demokratik bir toplumun özgür bireyleri ve sevgiyi ve saygıyı özümsemiş bireyler olarak toplumun tüm katmanlarına sirayet ettirmelisiniz. Toplumumuzun kin ve nefrete değil barışa, sevgiye ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu her alanda göstermelisiniz. Bu noktada sahip olmanız gereken prensiplerden ilki, demokratik toplumlarda haklar şiddete başvurulmadığı sürece rahatlıkla dile getirilebilir. İkincisi ise sizin temel hak ve hürriyetinizin karşınızdakinin özgürlüğünün başladığı yere kadar olduğudur.  Buna çok dikkat etmelisiniz.Bu ülkenin huzuruna ve barışına katkı sağlamak adına şiddeti reddetmeli ve şiddetin karşısında durmalısınız. Sürekli empati yapmak suretiyle karşınızdaki insanı da anlamaya çalışmalısınız” diye konuştu. 


Bir devlet üniversitesi olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin 2 bin dönüm alan üzerinde kurulu bulunan yerleşkesinde; her zaman eğitime büyük katkılar sağlayan ülkemizin değerli ve müstesna iş adamı, eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim ÇEÇEN Bey’in önemli katkıları ve devletin desteği ile kısa sürede hemen hemen fiziki gelişimini tamamladığını belirten Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, bu vesile ile ülkemizin değerli ve müstesna iş adamı, eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim Çeçen Bey’e ve üniversiteye her platformda destekleyen çok değerli ÇEÇEN ailesine saygılarını sunduğunu ifade etti.


MODERN BİR ÜNİVERSİTE KURULDU
Doğu’nun dünyaya açılan kapısı Ağrı’nın, bilim dünyasına armağanı olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin yaklaşık 7 yıldan bu yana, bu toprakların geleneksel değerleri ile evrensel değerleri bütünleştirmeyi başardığını aktaran Prof. Dr. ASLAN, “Üniversitemiz, çağdaş ve demokratik bir üniversite olarak bölgesinin en önemli bilim merkezlerinden birisi haline gelmiştir.  Fiziki alt yapısını hızla tamamlayan, bilimsel alanda yaptığı çalışmalarla, Türkiye Üniversiteleri arasında seçkin bir yere sahip olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bugün, ülkemizde bir ‘Model Üniversite’ olarak dikkatleri üzerine toplamaktadır” dedi.


Prof. Dr. ASLAN, şöyle devam etti: 
“Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi diplomanız, edindiğiniz eğitim, elbette sizlere meslek hayatınızda önemli bir avantaj oluşturacaktır. Bu eğitimi, yalnızca aldığınız dersler ya da yaptığınız ödevler olarak görmediğinizi biliyorum. Üniversite, bunların çok daha ötesine giden bir eğitim sürecidir. Bilginin özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe geleneği ve duruşu, sizlere vermeye çalıştığımız eğitimin önemli bir boyutunu oluşturuyor. Sizleri dinlemekten başlayarak, karşımızdakini dinlemenin, anlamanın ve kendimizi onun yerine koymanın ne kadar önemli olduğunu her an hissedeceğimiz bir ortam oluşturduk. Başkasını dinlemeyi ve anlamayı bilmek; kendi doğrularımızın tek doğru olmadığını kabul etmek; kendimizi sorgulamak ve yenilemek, gerçek anlamda özgürlüğün olmazsa olmazlarıdır. Üniversitemizde bu anlamda oluşturmaya çalıştığımız özgürlükçü ortam, Bilginin eğitim kalitesi kadar önemli ve sizlere hayatta rehber olması bakımından hayati bir yer tutuyor. Doğrusu öğrencilerimizin bu ortamın değerlerine uygun davrandıklarını gözlemlediğim vesilelerin çokluğu beni gururlandırıyor. Son olarak, sizlere cesaret diliyorum. Bilginiz, yetişme tarzınız, sizlere hayatta cesur olabilmeniz için her anlamda destek olacaktır. Zira cesaret, bir karakter boyutu olarak, doğuştan sahip olunan değil, edinilen bir husustur. Cesaret, ideallerini takip etmek, gerçek dünyayı anlamaktır. Cesaret, büyük hedefler için çalışmak, bunun herhangi bir ödülü ya da karşılığı olup olmayacağını bilmemek, hatta düşünmemektir. Cesaret, gerçeği aramak, bunu da yüksek sesle dile getirebilmektir.”


ÜNİVERSİTE İLE GURUR DUYDUK
Üniversiteye ismini veren eşinin 46 yıllık meslek hayatında yaptığı tüm işlerle gurur duyduklarını belirten IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN’in eşi Nezehat ÇEÇEN, kendilerini en çok duygularından projesinin ise Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olduğunu dile getirdi. ÇEÇEN, “Ağrı’ya yapılabilecek bir üniversite ile çok şeyin değişebileceğine inandık. Şimdi görüyorum ki inşa ettiğimiz üniversitemiz bölgenin en güzel eğitim yuvası olmuş. Bugün 15 bin öğrencisi bulunan üniversite, güçlü akademik kadrosu ile şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine olumlu katkı sağlamıştır. Üniversiteye bugüne kadar verdiğimiz destek bundan sonra da devam edecektir. Önemli bir eksiklik olarak gördüğümüz barınma sorununun çözümü için de bir kız öğrenci yurdu yaptırmaya karar verdik” diye konuştu.

 
Vakıf olarak eğitim, sağlık, spor, kültür ve sanat alanlarındaki çalışmalarını tüm yurtta sürdürdüklerine dikkat çekenIC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, “Üniversitemizin bilim, eğitim, kültür,sanat ve spor konularındaki projelerine gereken desteği vereceğiz. Akademisyenlerin araştırma ve yurtdışı yayın çalışmalarına ve çeşitli konularda başarılı olan üniversitemiz öğrencilerine teşvikleri sürdüreceğiz. Üniversitemiz hocalarının çalışmalarını kitap halinde yayınlayacağız. Üniversitede özellikle sporda ve diğer konularda da başarılı gençleri ve çalıştıran hocalarını destekleyeceğiz. Yedi yılda önemli bir noktaya ulaşan üniversitemizin kentin çehresinin değişmesine öncülük edeceğine inanıyorum”  diye konuştu.

 
Jimnastik gösterisive müzik dinletisi ile eğlenceli dakikaların yaşandığı program, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı olan sporculara ve hocalarına, bölüm birincisi öğrencilere ödül ve diplomalarının verilmesi ile devam etti. Program, mezun olan 2712 öğrencininkep atma töreni ile sona erdi. Tören sonrası öğrenciler, çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. 

 

agri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu-001.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu-002.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu-003.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu-004.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu-005.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu-006.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-mezuniyet-coskusu-007.jpg

 

Son Güncelleme: 21.05.2015 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.