25 Ağustos 2015 Salı 15:10
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Uluslararası Sempozyum

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Uluslararası Coğrafya Birliği (International GeographyUnion) tarafından gerçekleştirilen uluslararası Marjinalleşme, Küreselleşme ve Yerel-Bölgesel Tepkiler (IGU C12.29. Marginalization, Globalization and Regional and Local Responses) sempozyumu, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı konferans salonunda başladı. Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ile Uluslararası Coğrafya Birliği’nin (International Geography Union) ortaklaşa organize ettiği IGU C12.29. “Marginalization, Globalization and Regional and Local Responses (Marjinalleşme, Küreselleşme ve Yerel-Bölgesel Tepkiler) Komitesinin 2015 Yılı Konferansı, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı konferans salonunda başladı. Türkiye, İsviçre, Slovenya, İsrail, Hindistan, Jopanya, Malezya, Bangladeş ve Çek Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı sempozyumun açılışında konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, "Sürekli değişen küresel şartlarda marjinalleşmeye yol açan mekansal, sosyal ve ekonomik faktörler" konulu uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.Uluslararası Coğrafya Birliği'nin işbirliği olmadan bu toplantının yapılmasının zor olacağını belirten Prof. Dr. ASLAN, IGU İdari Komitesi Başkanı, Slovenya Primorska Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Stanko Pelc'e ve onun arkadaşı İsviçre Fribourg Üniversitesi Öğretim Üyesi Emeritus Prof. Dr. Walter Leimgruber'a içten teşekkürlerini sunduğunu söyledi.Uluslararası konferansların etkin öğretim ve bağımsız çalışmaların sunulması fırsatının elde edilmesi yönüyle büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. ASLAN, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Ağrı; Türkiye, İran, Orta Asya ve Kafkasya arasındaki bir sınır kapısı olarak çok önemli bir coğrafi konuma sahiptir. Ayrıca Ağrı, Ağrı Dağı, Nuh’un Gemisi Kalıntıları, Meteor Çukuru ve Balıklı Göl gibi birçok önemli coğrafi öğeye ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl, Ağrı’nın bu önemli konumuna dikkat çekmesi amacıyla Coğrafya Bölümümüzü kurduk. Coğrafya Bölümümüz, 40 öğrenci ile lisans öğretimine başlayacak ve daha sonra Lisansüstü programları da eklenecektir. IGU Marjinalleşme Konferansı yeni kurulan bu bölümümüz için çok iyi bir başlangıç olacaktır ve umuyorum ki bunun gibi birçok aktiviteye imza atacaklardır. Bu iki günün sizin için ilham verici olacağını diliyor, sempozyumun büyük bir başarı ile gerçekleşmesini ve Ağrı'da mutlu zaman geçirmenizi dilerim. Yerel organizasyon komitesi Coğrafya Bölümüne de teşekkürlerimi sunarım.”Sempozyuma birçok farklı ülkeden gelen Coğrafyacı akademisyenler, sürekli değişen küresel şartlarda marjinalleşmeye yol açan mekansal, sosyal ve ekonomik faktörler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak marjinalleşmenin insanlığın bugünkü şartlara ulaşmasında nasıl rol oynadığı ve insanlığın geleceğini ve gelişiminde nasıl ve hangi şartlarda yönlendirilebileceği konularını masaya yatıracak.

 

agri-ibrahim-cecen-universitesinde-uluslararasi-sempozyum.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-uluslararasi-sempozyum-001.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-uluslararasi-sempozyum-002.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesinde-uluslararasi-sempozyum-003.jpg

 

 

Son Güncelleme: 25.08.2015 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.