04 Haziran 2016 Cumartesi 21:23
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin Yeni Rektörü Seçiliyor…

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNİN YENİ REKTÖRÜ SEÇİLİYOR…

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi de dahil olmak üzere 37 üniversite için rektör adayı belirleme seçimi takvimini açıkladı. Bu takvime göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde 26-28 temmuz 2016 tarihleri arasında seçimler yapılacak, yapılan seçimde en fazla oyu alan 6 aday 29 Temmuz 2016 günü Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK)  bildirilecektir.

Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışmalarını 2-9 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapacak, akabinde Yüksek Öğretim Kurulu 10-11 Ağustos 2016 tarihinde toplanacak ve adaylarla gerçekleştirilecek mülakatların ardından üç adayı sıralama yaprak 15 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığına sunacaktır. Cumhurbaşkanının ise Eylül ayının ilk haftasında yeni rektör adayını ataması bekleniyor.

Hali hazırda rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. İrfan ASLAN iki dönem görevde kaldığı için bir dönem daha aday olamıyor.

Yaklaşık 140 Öğretim Üyesinin oy kullanacağı seçimlerde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Rektör yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Dr. Telat YANIK ve Prof. Dr. Yücel ÜNAL ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat DAĞDEMİR ve adaylığını açıklayan Ağrı Eğitim Fakültesi Senatörü, Fen Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Ö. İrfan KÜFREVİOĞLU’da adaylık için öğretim üyeleriyle görüşmelerini sürdürmektedir. Bunların yanı sıra Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki TAŞTAN’ın adı da aday olacağı konusunda sosyal medyada yer almaktadır. Bu adayların yanı sıra seçimlerin yapılacağı 26 Temmuz 2016 tarihine kadar yeni adaylarında yarışa dahil olması bekleniyor…

 

Son Güncelleme: 04.06.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.