19 Mart 2016 Cumartesi 16:38
Ağrı İHH ve 30 STK'nın Desteklediği ile Terör Mağduru Ailelere İlk Yardım Kamyonu Yola Çıktı

Ağrı'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) "kardeşliğe ihtiyacımız var" sloganıyla başlatılan ve kentteki 30 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle toplanan bir kamyon yardım kampanyası, Güneydoğu'da terör olaylarından mağdur olan ailelere gönderildi.

İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Engin yaklaşık bir ay önce terör olaylarında mağdur olan aileler için, "kardeşliğe ihtiyacımız var" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasının ilk meyvesini aldıklarını söyledi.

Güneydoğu'da yaşanan çatışmalardan dolayı göç edip mağdur alan aileler olduğunu anımsatan Engin, "Özellikle Diyarbakır, Şırnak, Silopi, İdil ve Sur'daki mağdur olan insanlara, Ağrı'dan yürekli ve hayırsever insanların yardımlarıyla toplanan bir kamyon yardım malzemesini göndereceğiz. Amacımız mağdur olan ailelerimizin azda olsa yaralarını sarmak" dedi.

Kampanyaya destek veren tüm Ağrı halkına teşekkür ettiğini de dile getiren Engin, şöyle konuştu:

"Bu çalışmaya Ağrı'da yüreklerini, gönüllerini ve dualarını bırakan bütün sivil toplum kuruluşlarına ve hayırsever Ağrı halkına teşekkür ederiz. Bu kampanyanın devam edeceğini de buradan belirtmek isterim. Yeryüzünde herhangi bir nedenden dolayı sıkıntı ve zulme uğrayan mazlum olan herkesin yanında olmaya gayret edeceğiz. Özelikle kardeşliğimizin güçlendirilmesi adına aramıza ekilmek istenen fitne tohumlarını Rabbimizin izni ile bizlerin de dua ve gayretleri ile bir an önce son bulacağına inanıyoruz. Kardeşliğe ihtiyacımızın her zamankinden daha fazla olduğuna inanıyoruz. Bizler kardeşiz bu vatan hepimizin vatanı. Hepimiz bir geminin içerisindeyiz ve bu gemiye zarar gelmesine asla hiçbirimiz müsaade etmeyeceğiz."

 

Ağrı'dan, Güneydoğu'daki Terör Mağduru Ailelere Yardım

Ağrı'dan, Güneydoğu'daki Terör Mağduru Ailelere Yardım

Ağrı'dan, Güneydoğu'daki Terör Mağduru Ailelere Yardım

Son Güncelleme: 19.03.2016 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.