16 Mart 2020 Pazartesi 23:28
​Ağrı Merkez Camii İmamı: Hayatımın en zor duyurusunu yapıyorum

Akşam namazı vaktinde Ağrı Merkez Camiinde toplanan cemaate namaz öncesi, Başkanlığın duyurusunu açıklayan Camii İmam Hatip’i Özkan Özalp, hayatında yapmak zorunda kaldığı en zor duyuru olduğunu, yalnız tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, akşam namazından sonra cemaatle namaz kılınmayacağını herkesin açık olan camilerde ferdi olarak namazlarını eda edebileceklerini söyledi.

Duyuru yapan Özalp, "Hepinizin malumu dünyada bir salgın var, yayılan ve tehlikeli bir hastalık. Hepimiz televizyonlarımızda izliyoruz, şu an dünyanın hemen hemen her yerinde var, bu virüsün bulaşmadığı ülke yok, bu sebepten dolayı okullar tatil oldu ve çeşitli tedbirler alındı.

Bütün İslam beldelerinde ezanlar okunuyor fakat cemaatle namaz kılınmıyor, bu risk ortadan kalkana kadar. Ülkemizde de namazların cemaatle kılınmaması kararı alındı, son olarak akşam namazını beraber kılacağız, beş vakit ezan okunacak, görevliler camilerde olacak ama camide namaz kılmak isteyen cemaatimiz namazını ferdi olarak kılıp gidecektir." dedi.

Özalp duyurusunu, "Halkımızın, çocuklarımız ve ailemizin sağlık sıhhati açısından cuma namazları dahil olmak üzere vakit namazları cemaatle kılınmayacak. İnşallah bu risk kısa zamanda kalkar, bizde cuma namazları dahil olmak üzere vakit namazları ile birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hep beraber cemaatle kılarız. Görev süresi içerisinde en çok zorlandığım duyurularımdan bir tanesidir." ifadelerini kullandı.

Duyurunun ardından kılınan akşam namazından sonra cemaat dağıldı.

Karar hakkında konuşan cami cemaati ise kararın üzücü olduğunu ancak söz konusu olan sağlık olduğundan dolayı bu karara uyulması gerektiğini ifade ettiler.

"Tedbir ve tevekkül çok önemlidir"

Cami cemaatinden Ömer Nogay, "Peygamber Efendimizin zamanında da salgın bir hastalık vardı ve Peygamberimiz bu salgın hakkında çeşitli tedbirler almıştır. Bugün alınan tedbir ise bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor, tedbir ve tevekkül çok önemlidir." dedi.

Mahmut Karahan adlı vatandaş ise şunları söyledi: "Cemaatle namaz kılınmaması yada Cuma namazlarının kılınamaması üzücü bizce, cemaatle namaz kılmanın aksatılmaması daha iyi olurdu ama insanların sağlığı için gerekiyorsa kılınmaması daha iyidir. Eğer ki salgının bulaşma riski varsa ve buda bir tedbir ise bu tedbire uyulmalıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.