19 Nisan 2016 Salı 16:22
Ağrı Meslek Lisesi Öğrencilerinden Kutlu Doğum Etkinliği

Ağrı meslek lisesi öğrencilerinden kutlu doğum etkinliği

 

Nurettin dolgun teknik ve endüstri meslek lisesi öğrencileri, Kutlu Doğum ayı münasebetiyle okul Konferans Salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

 

Okul öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe öğrencilerin yanı sıra vali yardımcısı il milli eğitim müdürü okul idarecileri ve stk lardan katılım oldu.

Hüseyin taştan adlı öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlid-i şerifle devam etti, ardından okul Müdürü M.Fatih KARAOĞLAN’ açılış konuşması yaptı.

Okunan   şiirlerin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan’’ Peygamberi tanıyor musun’’ adlı tiyatro gösterimi yapıldı etkinlik boyunca sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.

Peygamber sevdalıları koordinatörlerinden M.Ali ORTAÇ , günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in (sav)   nisan ayı münasebetiyle her tarafta anlatıldığını  bu anlatımların asıl amacının peygamberimize benzemek olduğu üzerinde durdu.

Ortaç  Konuşmasının devamında: “günümüz Müslümanlarının yani bizlerin ashaptan farklı olmasının nedeni bildiklerimizi yaşamamamızdır, bizlerinde resulallahın hayatını yaşamaya  çalışmamız lazım .Hepimiz hz  Adem’in çocuklarıyız hiç kimse birdiğerinden üstün değildir üstünlük ancak günahlardan kaçınmakla yani takvayla mümkündür .Müslümanlar yaşamlarındaki sıkıntıların bitmesini istiyorlarsa  birbirlerine karşı kin ve düşmanlığı bıraksınlar o zaman asrı saadet dönemindeki cenneti yaşarız bunun için bir birimizi sevmemiz şart.’’ İfadelerini kullandı.

Etkinlikten sonra  davetlilere yöresel Halise yemeği ikram edildi. Program yemeğin ardından  son buldu.  


agri-meslek-lisesi-ogrencilerinden-kutlu-dogum-etkinligi-004.jpgagri-meslek-lisesi-ogrencilerinden-kutlu-dogum-etkinligi-005.jpgagri-meslek-lisesi-ogrencilerinden-kutlu-dogum-etkinligi-006.jpgagri-meslek-lisesi-ogrencilerinden-kutlu-dogum-etkinligi-007.jpgagri-meslek-lisesi-ogrencilerinden-kutlu-dogum-etkinligi-008.jpgagri-meslek-lisesi-ogrencilerinden-kutlu-dogum-etkinligi-009.jpg
 

Son Güncelleme: 19.04.2016 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.