16 Mayıs 2015 Cumartesi 09:04
Ağrı Müftülüğünden 'Bir Yetime Aile Olmak' Paneli

BİR YETİME AİLE OLMAK PANELİ


Ağrı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortak  öksüz ve yetimleri korumak, kollamak, toplumda yetimler konusunda bir farkındalık oluşturabilmek amacıyla ‘Bir Yetime Aile Olmak’ konulu panel düzenlendi.


İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonunda düzenlenen panele Şube Müdürleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve  çok sayıda vatandaş iştirak etti.


Erkek Yatılı Kuran Kursu Öğreticisi Yunus Adem BAĞAR’IN Kuran tilaveti ile başlayan panel, katılımcılara Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Koruyucu Aile hakkındaki sunumu ve çocuk esirgeme yurdunda çekilen ‘Ekmek’ adlı kısa filmi izletildi.


İl Müftüsü İbrahim GEMİCİ’nin oturum başkanlığı yaptığı panelde, panelistler İl Vaizi Nuri ARSLAN  “İslam’da Yetimlerin Himayesi” ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Uzmanı Celal OGUR ‘Koruyucu Aile Hizmetleri’ konularında sunumlar yaptılar.


İl Vaizi Nuri ARSLAN; “ Tarih boyunca Yetim ve öksüzleri sahiplenme hususunda en parlak geçmişe sahip İslam ve Müslümanlardır. Fırsatı merhamete ve özgürlük zeminine çevirmiştir. Kuranı Kerim’de yetim ve öksüzlere yönelik 20’den fazla ayet mevcuttur. Hz Peygamber’in bu konudaki hadisleri çok fazladır. Ayet ve Hadislerden çıkardığımız sonuç şefkat ve merhamet ekseninde bu dezavantajlı insanlara sahip çıkmaktır. Haklarının ihlal edilmesi büyük günahlardan sayılmış, sahiplenmesi halinde Ahiret gününde Hz Peygamber ile komşu olma şerefi ile müjdelenmiştir.

Hz Peygamber’in sıra ile akrabalarının himayelerinde kalması, kendisinin Hz Ali’yi korumasına alması, Zeyd b. Haris’i evlatlık olarak alması, Hz Meryem’in Hz Zekeriyya’nın himayesinde olması, Hz Musa’nın takdiri ilahi Hz Asiye’nin himayesinde büyümesi hepsi bizim için en güzel örneklerdir. Alternatifi olan varlıklarız. Bu dezavantajlı insanlara empati ile yaklaşmalıyız. İnsanın başına geleceği bilinmiyor. Allah korusun çocuklarımız da bu durum ile karşı karşıya gelebilir. Dolayısıyla bu projeyi, “Koruyucu Aile Projesi” iyi okumak ve sahiplenmek hepimizin görevi olmalıdır.”
Daha sonra Uzman Celal OĞUR ise Koruyucu Aile hakkında bilgiler verdi ve şunları söyledi: “Ağrı ilimizde Sevgi evlerinde 30 , Erkek Yetiştirme Yurdunda ise Afgan ve Suriyeli de dahil olmak üzere 52 çocuğumuz barınmaktadır. Asl olan çocuklarımızın aile ortamında bakılmasıdır. Bu proje iki şekilde yürümektedir. Ya gönüllülük esası ya da devlet tarafından aileye ücret verilerek bakılmaktadır. Her ne kadar koruyucu aileye çocuklar emanet edilmiş olsa da yine de biz bakanlık olarak periyodik zamanlarda takip altında tutuyoruz.Bu konuda ilgi ve alakanızı bekliyoruz.”

 

Oturum başkanı Ağrı İl Müftüsü sayın İbrahim GEMİCİ ise panelistlere teşekkür ederek şunları söyledi: “İslam şefkat ve merhamet dinidir. Müslüman bu şefkat ve merhametin aşkıyla yetim ve öksüzleri sahiplenendir. Bugün Suriye, Afganistan vs ülkelerde binlerce çocuk öksüz ve yetim kalmıştır. Bir kısmı ülkemizde yaşamaktadır. Allah Resûlü (sav), yetimle ilgilenmenin dinî, sosyal ve ahlakî bir görev olduğunu, onları korumasına alıp iyi davranan, bakımı ve eğitimiyle yakından ilgilenen, ihtiyaçlarını gideren kimselerin ahirette büyük mükâfata erişeceğini bildirmiştir.”

 

agri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-001.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-002.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-003.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-004.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-005.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-006.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-007.jpgagri-muftulugunden-bir-yetime-aile-olmak-paneli-008.jpg

Son Güncelleme: 16.05.2015 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.