05 Nisan 2016 Salı 14:20
Ağrı Müftüsü İbrahim GEMİCİ İle Üç Aylar ve Kutlu Doğum Haftası

Ağrı Müftüsü İbrahim GEMİCİ İle Üç Aylar ve Kutlu Doğum Haftası

Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici 7 Nisan’ı 8 Nisana Bağlayan gece başlayacak Recep ayı ve Mübarek üç ayların gelişini hatırlatarak, Manevi atmosferi bol olan bu rahmet aylarını hakkıyla değerlendirmeliyiz dedi.

Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici konuşmasında; Cenabı hak kâinattaki hiçbir varlığı boşuna yaratmamıştır. Yaratılan her şeyin bir hikmeti var akıl verdiği, göz verdiği, kulak verdiği, kalp verdiği insanoğlunu boşu boşuna yaratması hiç düşünülemez. Kısa bir müddet imtihan için bulunuyoruz bu dünyada misafirliğimiz bitecek ve geldiğimiz yere geri döneceğiz.

Gemici; Cenab-ı Hak bizleri Kâinatın en şerefli varlığı olarak yaratmış ve başıboş bırakmamış ben sizi yarattım hadi ne haliniz var dememiştir. Dünya ve ahirette bizi mutlu edecek peygamberler göndermiş en son peygamber efendimiz Muhammed ( s.a.v)  göndermiş kitaplar göndermiş ve en son Kuran-I Kerimi göndermiş bundan sonra ne yeni bir kitap nede yeni bir peygamber gelmeyecektir.

Buda bizim ahir zamanı yaşadığımızı gösteriyor son peygamber son kitap Şu dünya hayatında önümüze bazı fırsatlar koymuş insanın fıtratında hem hayra yöneliş vardır şerre yöneliş vardır.

En son peygamber ( s.a.v)  göndermek son kuranı göndermek suretiyle insanın fıtratında var olan bu hayra ayılımı zirveye ulaştırmak insanı kâmil yapmak yine fıtratında olan şerre yönelmeyi törpülemek yok etmek için cenabı Mevla peygamber ( s.a.v)  ve kuran-ı Azami göndermiş ve ne haliniz varsa görün dememiştir. Yüce Allah cc. önümüze o kadar fırsat vermiştir ki bunlardan biride 1 Nisanda başlayan üç aylar da bir fırsattır.

Kulum nefislerine uyar fıtratlarında var olan hayrı yönelmeye değil şerre yönelir günah işler, kendisine yazık eder ebedi âlemi için kendisini huzursuz ebedi âlemde. Dediğim gibi yüce Allah önümüze böyle fırsatlar koymuştur üç aylar gibi kulum bu ayları geceleri değerlendirmesi için bu fırsatları önümüze koymuştur.

7 Nisan Üç Ayların ve Recep Ayının Başlangıcı..

7 Nisanda başlayan Recep Ayı başlıyor. Peygamber efendimizin bu mübarek aylar için mübarek sözleri var (Yarabbi Recep Ayını Ve Şaban Ayını Bizim İçin Mübarek Kıl Ve Bizi Ramazana Ulaştır) recep ayı içerisinde manevi geceler var miraç gecesi peygamber efendimizin üzüntülü maddi, manevi işkencenin doruğa ulaştığı aylardandır.  Allah cc. sevdiklerini hele peygamberlerini hiç bir zaman yalnız bırakmaz o ortamdan onu alıp manevi huzuruna çıkarmış o mübarek yolculuk recep ayının 27. gecesi germeleşmiştir.

Müminlerin beraatına sebep olan berat gecesi yine şaban ayının içerisindedir şaban ayı yarısı olduğu zaman peygamber efendimiz diyor Allah cc. beni kep kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca Müslüman'ı affeder mağfiret eder diyor peygamber efendimiz burada bir örnek veriyor kabile koyunlarının sürüleriyle meşhur olduğu için yani affedilecek insan sayısının çok olduğunu sevgili peygamberimiz ifade ediyor.

Ve 11 ayın sultanı ramazanı şerife ulaşacağız inşallah o ayın başı rahmet, ortası mağfiret,  sonu da günahlardan kurtuluş ayıdır. Peygamber efendimiz ( ramazan ayı geldiğinde cennet kapıları açılır cehennem kapıları kapanır ve şeytan bu ayda zincire vurulur ) diyor.

Böyle mübarek iklimler onun için cenabı Allah çok şükür etmektir fırsatlar için insan hayatında bu ayları bu günleri bir başlangıçtır.

1989’dan Beri Kutlu Doğum kutlanıyor..

Diyanet işleri başkanlığımız 1989 yılından beri memleketimizde güzel yurdumuzda halkı din konusunda aydınlatmak ibadet yerlerine yöneltmek halkımıza Salih din konusu verilmek amacıyla hizmet vermekte olan diyanet işleri başkanlığımız güzel bir şeye imza atmış. 1989 yılından beri âlemlerin efendisi sevgili peygamberimizi daha iyi anlamak daha iyi anlatmak onun yüce ahlakını örnek ahlakını insanlara güzle bir şekilde sunmak amacıyla 1989 yılından beri kutlu doğum programı düzenlemiştir.

Bu vesileyle Türkiye ve hatta bize bakarak çeşitli İslam âlemlerinde bu güzel adet bu aylarda anlatılıyor güzel bir adet oldu bu vesileyle Müslümanlar stadyumlarda, kapalı spor salonlarında, camilerde rutin olarak yapılıyor efendimizi anlamamız anlatmamız onun örnek ahlakını almak için güzel bir fırsat ortaya çıktı.

Çeşitli Etkinliklere Kulu Doğum Haftasını Değerlendireceğiz…

Ağrı'da 2 tane ayrı programımız var ikisi de ağrı kongre merkezinde yapılacak biri genel konferansımız ayın 11'de ve diğer programımızda ayın 14'de sadece hanımlara yönelik bir konferans olacak bunun dışında ağrıda 7 mahallemizde etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz.

Bunun dışında ana programımızda orman işletme müdürlüğümüzle birlikte iş yaparak vatandaşımıza ağaç sevdirmek için 1000 adet fidanıyla dağıtacağız hediye olarak yarın kıyamet kopsa elinizdeki çamı dikin demiştir peygamber efendimiz.

Ama maalesef bizim ağrı milletimiz bu konuda fakir bir insanın içtiği su kadar ve bizden fazla hizmet istemiyor bu kutlu doğum haftası vesilesi ile 1000 adet çam fidanı dağıtacağız. Kızlarımıza eşarp dağıtacağız çeşitli etkinliklerimiz ve ana temalarımız olacak her yıl biliyorsunuz diyanet işleri bakanlığımız kutlu doğum haftası için bir konu belirliyor ve içinde bulunduğumuz zamanlarda en çok bizim vahtede tevhide ihtiyacımız var.

Vahted,tevhit ana başlığında gelin birlik olalım konusu işlenecek ve bu mübarek üç ayların ve peygamber efendimizi anma anlatma etkinliklerinin bütün müminler için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Yurt Dışında da Kutlu Doğum Etkinlikleri Yapıyoruz…

Ağrı Müftüsü İbrahim GEMİCİ, Allah nasip ederse Ağrı’da ki kutlu doğum etkinliklerimiz bittince,  ayın 20 sinde Bursa’da 2 kutlu doğum konferansına katılacağım, daha sonra 22 nisada Almanya’nın çeşitli şehirlerinde kutlu doğum programına gideceğim inşallah bütün müminler için vesile olur.

 

agri-muftusu-ibrahim-gemici-ile-uc-aylar-ve-kutlu-dogum-haftasi.jpgagri-muftusu-ibrahim-gemici-ile-uc-aylar-ve-kutlu-dogum-haftasi-001.jpg

  

Son Güncelleme: 05.04.2016 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.