28 Aralık 2015 Pazartesi 09:22
Ağrı Nuh'un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneği Tanıtımı Yapıldı

Ağrı'da yeni kurulan "Ağrı Nuh'un Gemisi Uluslararası Öğrenci Derneği"nin üyeleri aralarında kaynaşmayı sağlamak ve kamuoyuna derneğin tanıtılması amacıyla Ağrı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nad toplantı düzenledi. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, dernek başkanı Kenan Anığı, amaçları hakkında bilgi verdi. 

Anığı, yurtdışından gelen öğrencilere ev sahipliği yapmayı ve kardeşlik zemininde paylaşmayı amaçladıklarını dile getirerek, derneğin isminde yer alan "Nuh'un gemisi" tanımını, "bu öyle bir gemi ki, dileyenin kendini farklılıklarıyla, dilleriyle ve renkleriyle ifade edebilecekleri, farklılıkların bir çekişme aracı değil, bir zenginlik kaynağı olarak kabul edileceği, 'Ya yaratılışta eş, Ya da dinde kardeş' ilkesiyle bütünleşeceği bir gemi" sözleriyle açıkladı.

Toplantı sonunda, Ağrı'da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere Ağrı Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bastırılan Ahmed-i Hani'nin "Mem-u Zin" adlı eseri hediye edildi.

Programa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Tuncay Taşdemir, UDEF Teşkilat Başkanı Fatih Evran, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ali Haydar Yiğit, İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Anığı da katıldı. 

agri-nuhun-gemisi-uluslararasi-ogrenci-dernegi-tanitimi-yapildi.jpgagri-nuhun-gemisi-uluslararasi-ogrenci-dernegi-tanitimi-yapildi-001.jpgagri-nuhun-gemisi-uluslararasi-ogrenci-dernegi-tanitimi-yapildi-002.jpgagri-nuhun-gemisi-uluslararasi-ogrenci-dernegi-tanitimi-yapildi-003.jpg

Son Güncelleme: 28.12.2015 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.