15 Nisan 2016 Cuma 15:48
Ağrı Orman ve Su İşleri Ağrı'da Yabani Meyve Fidanı Dikti

Ağrı'da, doğal yaşamın sürdürülebilmesi ve popülasyonun arttırılması amacıyla yabani meyve fidanı dikimi yapıldı.

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Eleşkirt ilçesinde bulunan Kayayolu Genel Avlağında, yaban meyve fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlknur Göçer, yaptığı açıklamada, yaban hayatın besin zincirinde meyveli ağaçların çok önemli yer tuttuğunu belirtti.

Orman ve Su İşleri Müdürü Göçer, bu çalışmayla yaban hayvanlarının, hem köylere, tarım alanlarına zarar vermelerini engellemeyi, hem de yaban hayvanlarını korumayı amaçladıklarını söyledi.

Göçer, "Meyveli Ağaçlar bir taraftan orman alanlarında biyolojik çeşitliliğe katkı sağlarken diğer taraftan da yaban hayvanları için besin kaynağıdır. Dikimi yapılan yabani meyve fidanları ahlat, kadın tuzluğu, ceviz, yabani elma, dut ve kuşburnu. Bu çalışmada bizlere destek veren Eleşkirt İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına ve Yukarı Kopuz Muhtarına teşekkür ederim." diye konuştu.

 

 

agri-orman-ve-su-isleri-agrida-yabani-meyve-fidani-dikti.jpgagri-orman-ve-su-isleri-agrida-yabani-meyve-fidani-dikti-001.jpgagri-orman-ve-su-isleri-agrida-yabani-meyve-fidani-dikti-002.jpgagri-orman-ve-su-isleri-agrida-yabani-meyve-fidani-dikti-003.jpg

 

 

 

Son Güncelleme: 15.04.2016 23:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.