28 Eylül 2015 Pazartesi 00:36
Ağrı Peygamber Sevdalıları Platformundan mezarlıkta Bayramlaşma

Ağrı Peygamber Sevdalıları mezarlıkta bayram geleneğini bozmadı

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü kabristanda bayramlaşma geleneğini Kurban Bayramında da sürdürdü. 


Kurban Bayramı nedeni ile Ağrı Merkez Fatih Mahallesi Kabristanında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü üyeleri bayramlaştılar.


Merkez Camii eski imamı Şehit Murat Gök’ün kabri başında toplanan platform üye ve gönüllüleri ile kabristanı ziyaret için gelen halk, bayramlaşma programına iştirak ettiler.


Program Abdulhekim Öngün Tarafından okunan Yasin Suresi ile başladı.Daha sonra HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Şehit Murat Gök’ün yakın arkadaşı Şaban Gökhan, programda kısa bir konuşma yaptı.


Konuşmasında unutulmaya başlanan bayramlaşma geleneğini canlı tutmaya çalışacaklarını söyleyen Gökhan," İnsanlar tarafından unutulmaya başlanan bayramlaşmaları organize edeceğiz ve programlarla canlı tutmaya çalışacağız inşallah. Bakıyoruz ki, büyükler ziyaret edilmiyor, insanlar birbirlerine gidip gelmiyor. Camia olarak bayramlaşmaları salavat ve tekbirlerin altında ihya etmeye çalışacağız. Tabi bu sorumluluk ve mesuliyetleri yerine getirirken de bize öncülük etmiş, yolumuza fener tutmuş Seydalarımızın yolunu sürdüreceğimizi göstermek için buradayız. Şehit Murat hocamızı tanıyan kardeşlerimiz, çok iyi biliyorlar ki şehit tam bir Kuran fedaisiydi. Vaktini İslam’a ve Kuran a adamış, bizlerin yetişmesi için emeği geçen biriydi. Kendimizin ve neslimizin Kuran ile hemhal olmasını istiyorsak, kendi ömrünü İslam’a ve Kuran a adamış böyle insanları örnek almak zorundayız. " dedi.


Kurban bayramının İslam coğrafyasında akan Müslüman kanının durmasına vesile olmasını temenni eden Gökhan’ın konuşmasının ardından vatandaşların da katılımıyla üye ve gönüllüler, salavatlar eşliğinde saf tutarak, birbirleriyle bayramlaşıp kucaklaştı.

 

agri-peygamber-sevdalilari-platformundan-mezarlikta-bayramlasma.jpgagri-peygamber-sevdalilari-platformundan-mezarlikta-bayramlasma-001.jpgagri-peygamber-sevdalilari-platformundan-mezarlikta-bayramlasma-002.jpgagri-peygamber-sevdalilari-platformundan-mezarlikta-bayramlasma-003.jpg

Son Güncelleme: 28.09.2015 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.