10 Ağustos 2014 Pazar 19:05
Ağrı Protokolü Oyunu Kullandı

Ağrı protokolü, halk oylamasıyla seçilecek olan ilk Cumhurbaşkanı için sandık başına giderek oy kullandı.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle oy kullandı. Ağrı Mustafa Kemal İlkokulu’ndaki 1085 Nolu sandıkta oyunu kullanan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, halkın kendi iradesiyle ilk defa cumhurbaşkanını bizzat seçeceğini ve bunun Türkiye’de bir dönüşüm olduğunu söyledi. Vali Tekinarslan, “İlk defa bir vatandaş olarak cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmanın heyecanını yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Seçimler hayırlı olsun. Huzur içerisinde il ve ilçelerimizde oy kullanma işlemine başlanıldı. Milletimiz ilk defa kendi iradesiyle cumhurbaşkanını bizzat seçiyor. Türkiye'de bu büyük bir dönüşümdür milletin kendi yönetimine, kendi geleceğine ve kendi iradesine sahip çıkması, cumhurbaşkanı seçimi ile de tam bir tekamül içerisine girmiş olacak. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de vatandaşın kendi meselelerine, kendi liderine, başkanına ve kendi cumhurbaşkanına her zaman verdiği desteğin arkasında duracağı, sahip çıkacağı bir Türkiye'yi hep birlikte yaşayacağız” dedi.

 

Şeref Şaraçoğlu Ortaokulu’ndaki 1111 numaralı sandıkta oyunu kullanan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise, Ağrı’da sandıklara gereken rağbetin olmadığını ifade etti. Başkan Sakık, “İlk kez halkın seçeceği cumhurbaşkanı için sandık başındayız. Geldik oyumuzu kullandık, halkımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün sorunların çözüm yeri adresinin sandık olmasını hep işaret ettik. Bugünde sandık başındayız, ama ne yazık ki görebildiğim kadarıyla pek rağbet yok. Bundan kısa bir süre önce burada 1 Haziran seçimlerini hep birlikte yaşamıştık. Büyük bir coşku, büyük bir sandığa yönelme vardı. Bugün ilk kez cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, ama buna rağmen sandıklara çok fazla bir rağbet yok. Herkesi sandık başına davet ediyoruz. Gelip herkes bu ülkede görevini ifa etmelidir. Vatandaşlarımız sandığa gelmelidir, iradesini sandığa yansıtmalıdır. Rehavete kapılarak sandığı ötelememelidir” şeklinde konuştu.

 

Ağrı Şehit Hikmet Koman İlkokulu’ndaki 1078 numaralı sandıkta oyunu kullanan Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan da, halkın seçeceği cumhurbaşkanının bütün Müslüman ülkelerinin kaderini etkileyeceğini söyledi. Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan, “Bugün halkımız 12. cumhurbaşkanını seçiyor. 12. cumhurbaşkanını seçerken de kriterlerine önem veriyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halk kendi iradesi ile seçiyor. Bu çok önemli. Halkın tercihi ne olursa olsun cumhurbaşkanı nezdinde vereceği karar çok önemlidir.

 

Bu önemle yarışacak 3 cumhurbaşkanı adayımızda birbirinden değerli insanlar. Seçilecek insanının bu ülkenin kaderini etkileyeceğini, ülkenin dışında bütün Müslüman ülkelerinin kaderini etkileyeceği inancını taşıyorum. Seçilecek insana şimdiden başarılar diliyor” dedi.







Son Güncelleme: 13.11.2016 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.