27 Kasım 2015 Cuma 13:27
Ağrı Şeker Fabrikası'nın Tekrar Üretime Geçme Toplantısı

AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Ağrı Şeker Fabrikasına sahip çıkalım, şeker pancarı ekelim" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, şeker fabrikasının eski günlerine döndürülebilmesi için yoğun uğraş içinde olduklarını ifade etti.

İlin ekonomisinin büyük bir bölümünün tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna işaret eden Atmaca, şunları kaydetti:

"Ağrı Şeker Fabrikamızı işletebilmemiz için bizim mutlaka şeker pancarının ekimini teşvik etmemiz ve ona göre de çiftçilerimizi bilgilendirmemiz lazım. Fabrikanın problemlerinin çözümü noktasında üzerimize düşeni yapacağız.

Türkiye'nin en kaliteli pancarı Ağrı'da üretiliyor.

Türkiye 61 milyar dolarlık hasılat ile tarımsal üretimde Avrupa birincisidir. Türkiye'nin tarımsal hasılatına katkı sağlayabilmemiz için Ağrı'nın buradan üzerine düşen payı mutlaka alması lazım.

Elimizde değerlerimiz var, endüstriyel tesisimiz var fakat bunu işleyemiyorsak bu bizim zaafımızdır. Yoksa fabrikanın kapatılmasına yönelik alınmış olan bir Bakanlar Kurulu kararı yoktur. Fabrika çalışmadığından, ham madde alamadığından  dolayı kapanmak üzere."

Düzenlenen panele Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Şeker-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Agit Arslan, Ağrı Şeker Fabrikası Müdür Vekili Mehmet Bekçi de katıldı. 

agri-seker-fabrikasinin-tekrar-uretime-gecme-toplantisi.jpg

Son Güncelleme: 27.11.2015 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.