02 Ekim 2016 Pazar 13:48
Ağrı Sivil Toplum Kuruluşları ASTOP'u Kurmak İçin Toplandı

Ağrı'daki bazı sivil toplum kuruluşları Ağrı Sivil Toplum Platformu'nu (ASTOP) kurmak üzere toplantı yaptı.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) düzenlenen toplantıda konuşan ATSO Başkanı Saim Alpaslan, sivil toplum örgütleriyle istişare toplantısında bir araya geldiklerini belirtti.

Alpaslan, toplantıda kentin sorunlarını ele aldıklarını dile getirerek, "Ağrı'nın geleceği için neler yapabiliriz? Nasıl bir çalıştay ortaya koyabiliriz? Memleketimizin sorunlarını nasıl çözebiliriz? Bu konularda temsilcilerimizle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduk. Bu atılan ilk adımdı. Bu adımların arkası gelecek ve fikir alışverişlerimiz devam edecektir." diye konuştu.

Alpaslan, şöyle devam etti:

"Platform olarak amacımız, Ağrı Sivil Toplum Platformu çatısı altında toplanarak politik olanı yeniden tanımlamak ve birlikteliği ön plana almak. Kentin tüm sorunlarının konuşularak, çözüm önerileri getirerek, ilgili mercilere ulaştırmak. Kentin tüm katmanlarına hitap edecek şekilde örgütlenmek. Platform içerisinde kendi öz kimliğini tanımlayabilen platformda kendini rahat ifade edebilen ve kendi fikirlerini pratiğe dönüştürmek isteyenleri bir araya getirerek fikri çalışmalar yapmak. Platform olarak broşür, katalog, bülten, dergi, gazete ve kitaplar yayınlamak. Platform amaç ve hizmetlerine uygun dönemlerde yaz okulu, proje, çalıştay ve ülkelerin ilgili üniversite ve sivil toplum örgütleriyle ortak proje ve organizasyon düzenlemek ve yayınlamak. Ülke genelinde birlikteliğin sağlanması gerektiği konularda sivil inisiyatifi harekete geçirmek."

 

agri-sivil-toplum-kuruluslari-astopu-kurmak-icin-toplandi.jpgagri-sivil-toplum-kuruluslari-astopu-kurmak-icin-toplandi-001.jpgagri-sivil-toplum-kuruluslari-astopu-kurmak-icin-toplandi-002.jpg

Son Güncelleme: 02.10.2016 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.