11 Eylül 2016 Pazar 12:18
Ağrı Turizmi Doğu ve Güneydoğuya Yapılan Kalkınma Hamleleri İle Canlanacak

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ise "Turizm bir moral meselesidir. Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım ve kalkınma hamleleri özellikle turizm açısından 2017 ila 2018 yıllarında ve sonrasında kesinlikle ciddi bir umuttur." dedi.

Turizmde Türkiye'nin rakibi olan ülkelerin ciddi bir algı çalışması yaptığına değinerek, şöyle devam etti:

"Kentte turizm tesisleri, oteller, havayolları, ulaşım noktasında ciddi bir sıkıntılar bulunmamaktadır. Burada dikkat etmemiz gereken olay, turizmde rakibimiz olan ülkeler ciddi bir algı çalışması yapmaktadırlar. Bu da turistlerin kendi ülkelerine gitmeleri için yapılan çalışmalardır. Bizler bu olumsuz algı çalışmasını yıkma adına daha çok tanıtım daha çok yatırım yapma noktasında bunun önüne geçebiliriz. Başbakanın söz konusu açıklamaları da bu algının yıkılmasına da ciddi katkı sunacaktır. Bölge için bundan sonraki senelerde turizm potansiyeli acısından ciddi umut vaat etmektedir. Bu yatırım sürecinin ciddi olumlu bir psikoloji yaratarak daha sonraki sezonlarda daha yoğun daha güçlü ve daha verimli olacağına inanıyorum. Bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Ağrı Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Başkanı Sultan Murat Sancak, Başbakan Binali Yıldırımın Doğu ve Güneydoğu bölgeleri için açıkladığı yatırım ve kalkınma hamlelerinin bölgenin kalkınmasına vesile olacağını söyleyerek, "Bölgeye 62 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu. Ağrı turizm noktasında potansiyeli olan bir il." dedi.

Yatırımcının güven ortamını daha çok arzuladığına dikkati çeken Sancak, şunları kaydetti:

"Tacir ticaret yapacağı alan içerisinde geniş bir alanının olması lazım ki ona göre yatırımlarını rahat yapabilsin. Barış ve huzur ortamının sağlanırsa ekonomide gelişir. Turistinde buraya gelme noktasında önemli faktör. Ümitliyiz. Ülkemiz daha iyi yerlere varacak. İnsanımız bunu hak ediyor. Özellikle Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ile meteor çukuru yine Diyadin jeotermal su ile turizm potansiyeline sahip. Diyadin jeotermal turizmin de dünyanın belki de belli başlı cazibe merkezlerinden biri olacak bir potansiyele sahip. Devletin Jeotermal su ile sağlık turizmine ciddi destekleri olacağına inanıyoruz. Bunu desteklenmesini de istiyoruz." 

 

agri-turizmi-dogu-ve-guneydoguya-yapilan-kalkinma-hamleleri-ile-canlanacak.jpgagri-turizmi-dogu-ve-guneydoguya-yapilan-kalkinma-hamleleri-ile-canlanacak-001.jpg

Son Güncelleme: 11.09.2016 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.