11 Mart 2016 Cuma 16:48
Ağrı Valisi Işın Biz Kimse Ölsün İstemiyoruz

Ağrı Valisi Musa Işın, "Biz kimse ölsün istemiyoruz. Kürt çocuklarının kandırılıp dağa götürülmesini istemiyoruz. Onların da anne babaları var, onlara da yazık, onlar da yaşasınlar" dedi.

Vali Işın, eşi Tuba Işın ile Patnos ilçesi Doğansu köyünü ziyaretinde yaptığı konuşmada, devletin, halkın problemlerini çözmek, can ve mal güvenliğini sağlamak ve halka hizmet etmek için var olduğunu söyledi.

Devlet, vatandaşa hizmet götürmek için çalışıp, can ve mal güvenliğini sağlarken, 30 yıldır birilerinin de içlerine fitne sokmaya çalıştığını belirten Işın, "30 yıldır Kürtleri öldürmekten başka ne yapıyor bunlar. Geçen sene Kobani bahanesiyle 50 Kürt öldürülmedi mi? Hepsi Kürt değil miydi? Yine Kürt çocuklarını kandırdılar ve Kürt çocuklarını, Kürt çocuklarına öldürttüler.

Kürt çocuklarını kandırıp dağa götürüyorlar, 'gelin araç yakın, insan öldürün' diyorlar. Biz kimse ölsün istemiyoruz. Kürt çocuklarının kandırılıp dağa götürülmesini istemiyoruz. Onların da anne babaları var, onlara da yazık, onlar da yaşasınlar" diye konuştu.

Işın, devletin akan bu kanın durması için ortaya koyduğu projeyle büyük bir çaba harcadığını ama bu süreç içinde dahi sadece Ağrı'da 147 olay çıkardıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hani Çözüm Süreci vardı? Araç yaktılar, esnafı haraca bağladılar, dağa götürdüler mahkeme kurdular, insanları yargıladılar. Patnos'ta kaç sefer araç yaktılar, o zamanda Çözüm Süreci vardı. Daha kötüsü Şırnak'ta, Cizre'de, Silopi ve Yüksekova'da ve İdil'de dağdan geldiler, mayın döşediler.

Camileri depo haline getirdiler. Barikatlar kurdular. Niye yapıyorsunuz bunu, hani çözüm süreciydi, silahlarınızı alıp Türkiye'nin dışına çıkacaktınız. Tamamen devlete düşmanlık ettiler."

PKK'nın önemli bir özelliğinin de İslam düşmanlığı olduğunu belirten Işın, "Bu örgüt zaten hiçbir zaman İslam düşmanlığını inkar etmiyor. Sur'da Kurşunlu Camisi'ni depo haline getirdiler, kurşunladılar ve yaktılar. Cizre'de Kur'an-ı Kerimleri üst üste koyup ateşe verdiler.

Müslüman Kur'an yakar mı? Camisini kurşunlar mı? Peki Müslüman kendi peygamberine hakaret eder mi? Allah muhafaza bunlara, 'hadi gelin, burayı idare edin' dedikleri anda stalinist bir yönetim uygulayacaklar" diye konuştu.

Işın, köydeki programı çerçevesinde Doğansu Kız Yatılı Bölge Ortaokulu'nu da ziyaret ederek, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında il birincisi olanlar ile çeşitli spor dallarında derece giren öğrencilere ödüllerini verdi.

agri-valisi-isin-biz-kimse-olsun-istemiyoruz.jpgagri-valisi-isin-biz-kimse-olsun-istemiyoruz-001.jpgagri-valisi-isin-biz-kimse-olsun-istemiyoruz-003.jpgagri-valisi-isin-biz-kimse-olsun-istemiyoruz-002.jpgagri-valisi-isin-biz-kimse-olsun-istemiyoruz-004.jpg

Son Güncelleme: 11.03.2016 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.