20 Temmuz 2016 Çarşamba 14:48
Ağrı Valisi Işın, Komutanları Ziyaret Etti

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ'nün darbe girişiminin kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetlerine mal edilemeyeceğini belirterek, ordunun bu miletin ordusu olduğunu söyledi.

Işın, darbe girişimine karşı koyan 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar ile İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel'i makamlarında ziyaret etti.

Tugay komutanlığına gelişinde Tuğgeneral Yaşar tarafından karşılanan Işın, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı şeref defterini imzaladı.

Işın, daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel'i makamında ziyaret etti.

- "Ordumuz bu işin karşısındaydı"

Işın, basına kapalı ziyaretlerin ardından Ağrı Valiliği'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük bir musibetle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, "15 Temmuz'da ordu içerisindeki bazı hainler darbe yapmak istediler ama milletimizin gücüyle kuvvetiyle yenildiler bertaraf edildiler. Bunu yapanlar ordudaki belli bir cunta idi. Ordumuz tümüyle bu işin karşısındaydı ancak belli bir grup, çete bu işi yapmaya kalkıştı." dedi.

Ağrı'daki Jandarma Komutanı ile 12. Mekanize Piyade Tugay komutanlarının birlikleriyle bu hainliğin karşısında durduklarını belirten Işın, şunları kaydetti:

"Sürekli birlikte hareket ettik. Tugay Komutanımız, Jandarma Komutanımız diğer bütün askeri birliklerimiz, her zaman olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarımız, devletimiz, milletimiz ve vatanımız için olacaktır. Kurumlar arasında daima eşgüdüm vardır. Bu eşgüdüm bundan sonra da devam edecektir. Bu yapılan kesinle orduya mal edilemez. Ordu bu milletin ordusu, Türk milletinin içinden çıkmış, hem şehit hem gazi olan bir ordudur. Dolayısıyla zaman zaman bu tür hadiseler cereyan etmiştir ama ordumuz daima milletinin ve devletinin hizmetinde olmuştur. Dolayısıyla olaya ordumuzu yıpratacak herhangi bir gözle bakmak yanlıştır."

Işın, ordunun içindeki çürük elmaları ve ihanet edenleri tasfiye etmeye başladığına işaret ederek, "Ordumuzu, ülkemizin güzide bir kurumu ve milletimizin içinde çıkmış olan mübarek ordu olarak değerlendirmek gerekiyor. Bu zamana kadar böyle değerlendirdik, bundan sonra da ordumuz milletimizin, devletimizin, vatanımızın hizmetinde olmaya devam edecektir. Ordumuz gazi bir ordudur, şehit bir ordudur." dedi.

Son Güncelleme: 22.07.2016 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.