12 Mayıs 2015 Salı 20:25
Ağrı Valisi Işın, Şems-i Tebrizi'nin kabrini ziyaret etti

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-İran 5. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na katılmak üzere İran'ın Hoy kentine geçen heyetin, Hoy Valisi Hüseyin Seyvani Asl tarafından karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, Hoy kentinde bulunan Şems-i Tebrizi'nin kabrini ziyaret edip dua eden Vali Işın'ın, Urumiye televizyonuna, yaptığı açıklamada, yüzyıllardır komşu olan iki ülkenin işbirliği yapmasının önemine değindiği bildirildi.

Vali Işın'ın, televizyon konuşmasında şu ifadelere yer verdiği kaydedildi:

"İki ülke insanının ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim konularında işbirliği yapması kaçınılmazdır. 5'incisinin düzenleneceği toplantıda şu ana kadar önemli mesafeler kat edildi. Tabi halen çözülmesi gereken önemli problemler var. Özellikle Gürbulak Sınır Kapısında yaşanan problemlerin çözümü için de gündem oluşturulması gerekiyor. Anadolu'dan, Mevlana'dan Şems-i Tebrizi'ye selam getirdik. Atalarımız da yüzyıllar önce bu topraklarda birlikte yaşadılar. Bin yıllık ortak kültürümüz var. O yüzden kendimizi evimizde hissediyoruz. Bizi burada ağırlayan herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu toplantılarda daha fazla mesafe kat ederiz ve sorunların aşılmasına vesile olur."

 

agri-valisi-isin,-sems-i-tebrizinin-kabrini-ziyaret-etti.jpgagri-valisi-isin,-sems-i-tebrizinin-kabrini-ziyaret-etti-001.jpgagri-valisi-isin,-sems-i-tebrizinin-kabrini-ziyaret-etti-002.jpgagri-valisi-isin,-sems-i-tebrizinin-kabrini-ziyaret-etti-003.jpg

Son Güncelleme: 12.05.2015 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.