01 Mart 2015 Pazar 12:35
Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'a Veda Yemeği

 

Vali Tekinarslan: "Bu şerefli görevi Ağrı'da iki buçuk yıl yapmış oldum. Bu bir takım oyunuydu. Hiçbir şeyi tek başıma yapmış değilim"


İçişleri Bakanlığı'nın Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine alınan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'a veda yemeği verildi.


Bir restoranda verilen veda yemeğinde, Vali Tekinarslan'ın Ağrı'da bulunduğu sürede yaptığı çalışmaları konu alan sinevizyon izletildi.


Vali Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, Doğubayazıt ilçesinde 3 askerin şehit olduğunu anımsatarak, "Allah'tan rahmet diliyorum. Yan yana nöbet tuttuğu bir arkadaşının cinnet halinde, kendini kaybetmesiyle karşı karşıya bulunduğumuz bir tablo. Acı bir olay. İnsanlar bir arada bir yere geliyor, sırtını dönüyor ama başına ne geleceğini bilmiyor" dedi.


Ağrı'nın ilk göz ağrısı olduğunu belirten Tekinarslan, şöyle devam etti:


"Bu şerefli görevi Ağrı'da iki buçuk yıl yapmış oldum. Bu bir takım oyunuydu. Hiçbir şeyi tek başıma yapmış değilim. Ne yapmışsam yapayım yaptığım her işin merkezinde insan oldu. Geldiğim zaman bunu ifade etmiştim. Nasıl bir Ağrı yönetimi olacak diye sorduklarında, merkezinde insanların olduğu kararlarını vicdan, şefkat ve adaletin belirlediği yönetim olacak. İnşallah onu bir ölçüde başarmışızdır. Ağrı'yı, Ağrı halkını ve Ağrı'da görev yapmayı sevdim. Ağrı Valiliği güzeldi. İlk göz ağrımdı. Bizler birbirimizi sevdiğimiz sürece, samimiyetimizden taviz vermediğimiz sürece, dürüstçe ve mertçe dertlerimizi bir birimize açtığımız çözümleri hepimizin kabul edebileceği müşterekce topladığımız sürece inşallah bu gelecek bahar çok daha güzel olacak."


Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da  bir arada yaşamak zorunda olduklarını, çoğunluk içerisinde birlik, birlik içerisinde çoğunluklarını koruyacaklarını söyledi.


"Farklı düşüncelerimiz ve inaçlarımız olabilir" diyen Sakık, "Hepimiz bu toprakların evlatlarıyız. Bu topraklarda hayat bulmak için çabalıyoruz" dedi.

 

Önümüzdeki dönem bu kentte barışı ve kardeşliği inşa edeceklerini vurgulayan Sakık, "Tüm Türkiye'ye barış ve kardeşliği inşa edeceğiz, silahları toprağa gömeceğiz. Barış ve kardeşlik sloganlarını hep bu kentte yükselteceğiz ve sayın valimizi de inşallah daha güzel bir yerde görerek bu kentte davet edeceğiz.

 

Bu kentte barışın kardeşliğin hayat bulması için hepimize önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Sadece seçilmişlere değil, burada görevde bulunan STK'lar ve bütün meslek kuruluşlarına hepimize tek tek görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

Tekinarslan daha sonra davetlilerle vedalaştı.



Son Güncelleme: 01.03.2015 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.