10 Ocak 2016 Pazar 22:04
Ağrı Valisi Musa Işın 10 Ocak Dolayısıyla Gazetecileri Ağırladı

Vali Işın, 10 Ocak münasebetiyle gazetecileri ağırladı

Ağrı Valisi Musa Işın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Ağrı ve İlçelerinde çalışan yerel ve ulusal medya mensupları ile yemekte bir araya geldi.

Yemekte konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, bütün basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Basın mensuplarının önemli bir görevi ifa ettiğini belirten Vali Işın, halkın haber alma özgürlüğüne sahip olması gerektiğini ve gazetecilerin bu anlamda sorumluluğunun çok fazla olduğunu kaydetti.

Vali Işın, “Halkımız özgür haber alma hakkına sahip olsun diyoruz. Bu görevi siz yapıyorsunuz. Sorumluluğunuz çok fazladır. Taraflı ya da yanlı bir haber yapmak, birilerinin özel hayatını deşifre etmek ya da insanların haysiyet ve şerefine dokunmak bunlar da malesef zaman zaman bizim ulusal basınımızda görülen hadiselerdir. Toplum ne kadar çok bilinçlenirse medya açısından da hesap verilebilirlik sağlanırsa o zaman herkes kendisini çek eder. Bir balans ayarı herkes için lazımdır. Demokrasiler aynı zamanda çek ve balans sistemiyle dengelenen mühesseselerdir” diye kounştu.

Kamu kuruluşları, sivil toplu kuruluşları vebasın yetkilerinin toplumun ve kamu yararına kullanması halinde hiçbir sorunun olmayacağını vurgulayan Vali Işın, “ben önemli bir görev ifa ettiğinizi düşünüyorum. Yeter ki adil ve tarafsız bilgi akışı sağlanabilsin. Menfaate dayalı her ne olursa olsun kim yaparsa yapsın yanlıştır. Görevlerin kamu yararına kullanılmasında çok büyük bir fayda vardır. Bu vesile ile basın gününüzü tebrik ediyorum. Sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin. Doğrulara ve olumlu eleştirilere her zaman açığız. Yeter ki insanların haysiyet ve şerefiyle oynanmasın, iftira atılmasın ve hakaret edilmesin. Bu tür şeyler sadece benim için değil vatandaşlar için de geçerlidir” şeklinde konuştu.

Vali Işın, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Ağrılı gazetecilerden Ahmet Özbilgi ve Hüseyin Bayram’a da Allah’tan rahmet dilediğini sözlerine ekledi.

Vali Işın, yemek sonrasında basın mensupları ile günü anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

agri-valisi-musa-isin-10-ocak-dolayisiyla-gazetecileri-agirladi.jpgagri-valisi-musa-isin-10-ocak-dolayisiyla-gazetecileri-agirladi-001.jpgagri-valisi-musa-isin-10-ocak-dolayisiyla-gazetecileri-agirladi-002.jpgagri-valisi-musa-isin-10-ocak-dolayisiyla-gazetecileri-agirladi-003.jpg

Son Güncelleme: 10.01.2016 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.