06 Mart 2016 Pazar 13:08
Ağrı Valisi Musa Işın: Murat Mahallesi Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Ağrı Valisi Musa Işın, Türkiye'de yaşayan insanların bin yıldır her şeyini paylaştıklarını belirterek,

Ağrı Valisi Işın, eşi Tuba Işın ile Murat Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, istek ve sorunları dinledi.

Işın, devletin her zaman vatandaşına sahip çıktığını ve her zaman fakir fukaranın yanında olduğunu kaydederek, bu topraklarda yaşayan 76 milyon insanın, Müslüman ve kardeş olduklarını söyledi.

Işın, "Bin yıldır beraber yaşıyoruz. Bin yıldır her şeyimizi paylaştık ve bugün paylaşmayacak neyimiz var? Türk'ün sahip olup da Kürt'ün sahip olmadığı ya da Kürt'ün sahip olup da Arap'ın sahip olmadığı hiçbir şey yok. 15 yıl önce Müslümanların da Kürtlerin de sıkıntıları vardı. Çok şükür, şimdi o sıkıntılar ortadan kaldırıldı" değerlendirmesinde bulundu.

- "PKK, Kürtlerin düşmanıdır"

Işın, PKK'nın hiçbir zaman Kürtleri temsil etmediğini, aksine Kürtlerin düşmanı olduğunu vurguladı.

Işın, şöyle devam etti:

"PKK hem Kürtlerin hem de İslam'ın düşmanıdır. 1984 yılında PKK eylemlerine başladığında Kürt köylerini basarak insanları öldürdü. İlk eylemlerini Kürt köylerini basarak yaptı. Terörist elebaşı, 'Kürtler zordan anlar' diyor. Bu, onun kendi sözüdür. 'Kürtleri zorla ve korkutarak yanıma alacağım' diyor. Bu, Kürtlere karşı yapılmış bir düşmanlıktır. Cizre'de kapısını teröristlere açmayan vatandaşı öldürdüler. Kürtler adına Kürtler öldürülüyor. Diyarbakır Belediyesi, Peygamber Efendimize hakaret içerikli afişler astı. Aynı hakareti Danimarka yaptı, bütün İslam alemi tepki gösterdi. Müslüman birisi kendi peygamberine hakaret eder mi? Kur'anları ve camileri yaktılar.

Müslüman birisi kendi camisini yakar mı? Devlete teslim olan teröristler, ifadelerinde PKK'nın kendilerine ilk olarak İslam düşmanlığı ile ilgili sözler söylediğini anlatıyor."

- "Ağrı'nın da huzurunu bozmak istediler"

Işın, terör örgütünün ve uzantılarının Ağrı'nın da huzurunu bozmak için girişimlerde bulunduğunu ama halkın buna fırsat vermediğini dile getirdi.

"Biz sizi Allah için seviyoruz" diyen Işın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizi sevdiğim için sizlerle beraberim. Ben istiyorum ki sizin kılınıza dahi zarar gelmesin. Ben istiyorum ki bu Allah tanımaz ve peygamber bilmezlerin peşinden vatandaşın çocuğu gitmesin.

Ağrı halkı bir uçuruma doğru götürülmek istendi ama Allah'a şükür, hep birlikte bunun karşısında durduk ve Ağrı halkını kimse uçuruma götüremeyecek. Allah birlik ve beraberliğimizi muhafaza etsin.

agri-valisi-musa-isin-murat-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi.jpgagri-valisi-musa-isin-murat-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-001.jpgagri-valisi-musa-isin-murat-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-002.jpgagri-valisi-musa-isin-murat-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-003.jpgagri-valisi-musa-isin-murat-mahallesi-sakinleriyle-bir-araya-geldi-004.jpg

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 06.03.2016 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.