02 Ocak 2016 Cumartesi 19:33
Ağrı Valisi Musa Işın: PKK Projesinin Amacı Kürteri dinsizleştirmek

Işın, eşi Tuba Işın ile Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte mahalle sakinleriyle bir araya geldi. 

Mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyen Işın, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesinden hareketle çalıştıklarını, insanların huzurlu ve müreffeh hayat sürmeleri için gayret gösterdiklerini söyledi.

Işın, Ağrı'nın huzurlu ve güzel olduğunu ancak son yıllarda bunu bozmaya çalışanlar bulunduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Toplumumuzun huzur içinde yaşaması için hepimizin iyi olması lazım. Ağrı, güzel ve huzurlu bir yerdir. Ağrı halkı, misafirperver, dindar ve geleneklerine bağlıdır. Birkaç yıldır Ağrı'da huzursuzluk çıkarmaya çalışan bir grup var, bunlara asla fırsat vermeyin. Bunlar evinize gelirler, yalan konuşurlar ve olmadık iftiralar atarlar. Bu, tamamen sizin fıtratınıza aykırı söylemlerdir. Allah katletmeyi ve öldürmeyi, başkalarının namusuna el atmayı, başkasından haraç almayı, başkalarının malına ve mülküne tecavüz etmeyi yasaklamıştır ama ev ev dolaşıp sizin çocuklarınızı götürmeye ve sizi kandırmaya çalışanlar, yasak olan her şeyi yapıyorlar.

Adam öldürüyorlar, onun, bunun malına tecavüz ediyorlar, kız ve erkek çocuklarını ayırt etmeksizin dağa götürüyorlar."

- "Bunlar bizim Allah'ımıza inanmazlar"

PKK ve destekçilerinin, yöre halkının değerleriyle hiçbir bağları olmadığını, bunu da eylemleriyle ortaya koyduklarını vurgulayan Işın, teröristlerin Diyarbakır, Cizre ve Silopi'de camileri ve Kur'an-ı Kerimleri yaktıklarını anlattı.

Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar bizim Allah'ımıza inanmazlar. Diyarbakır'da belediye tarafından utanmadan ve sıkılmadan Peygamber Efendimize hakaret içerikli afişler dağıtıldı. Bu halk, Müslüman, dindar, namusuna düşkün ve samimi. Kürtlerin çok güzel meziyetleri var ama bunlar dünyada ve Türkiye'de 'Kürtler gaddardır' imajı çizdi. Bunu yapanlar Kürtlere düşmanlıktan başka hiçbir şey yapmamaktadır. PKK projesinin amacı Kürteri dinsizleştirmektir. Bunu da reddetmiyorlar.

Ondan sonra da sizin mal varlıklarınıza el koymak, çocuklarınızı elinizden almayı amaçlayarak, her türlü zulmü size yaparlar. Bunların sahip olduğu Marksist ve komünist felsefe, 1991 yılına kadar Rusya'da uygulandı. Milyonlarca insan katledildi. Bugün PKK'nın sahip olduğu zihniyet, Kürtleri ezmektir. Bu, bir projedir. Sakın, sakın, bu projeye gelmeyelim. Biz hep beraber bu oyuna gelmeyeceğiz."

Işın, ebeveynlere çocuklarına sahip çıkmaları uyarısında bulunarak, "Çocuklarınızı lütfen iyi koruyun. Onları okula gönderin, sürekli takip edin. Çocuklarınızı başkaları ve teröristler için yetiştirmeyin. Sizin çocuklarınız saf ve temizdir. Çocuklarınızın iyi insanlar olmasını istiyorsanız, onları İslam ahlakı ile büyütmeye gayret gösterin" ifadelerini kullandı.

agri-valisi-musa-isin-huzursuzluk-cikaranlar-var-aciklamasi.jpgagri-valisi-musa-isin-huzursuzluk-cikaranlar-var-aciklamasi-001.jpg 

Son Güncelleme: 02.01.2016 23:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.