20 Temmuz 2016 Çarşamba 14:01
Ağrı Valisi Musa Işın'dan Komutanlara Ziyaret

Vali Musa Işın'dan Komutanlara Ziyaret

Gerçekleştirilen darbe kalkışmasının ardından Ağrı Valisi Musa Işın'ı arayarak Devletlerinin yanında olduklarını belirten Tugay ve Jandarma komutanlarını Vali Işın ziyaret etti.

15 Temmuz darbe kalkışmasının hemen ardından Ağrı Valisi Musa Işın'ı telefonla arayıp, Devlet'e bağlı olduklarını belirtmiş ve ardından Ağrı Valiliği binasına gelerek sabaha kadar vatandaşlarla nöbet tutan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel'i Ağrı Valisi Musa Işın ziyaret etti.

İlk ziyaret Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar'a gerçekleşti. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, Vali Işın'ı kapıda karşıladı. Burada hatıra defterini imzalayan Vali Işın bir müddet basına kapalı olarak Tuğgeneral Mustafa Yaşar ile görüşme gerçekleştirdi. Vali Işın, buradan daha sonra İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel'i ziyaret etti. Türen mangası tarafından karşılanan Vali Işın burada da imzaladığı hatıra defterinin ardından Komutan Coşkun Sel ile basına kapalı olarak görüşme gerçekleştirdi.

KOMUTANLARIMIZLA BERABER BU ZAMANA KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRADA DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ, VATANIMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaretler hakkında açıklama yapan Vali Musa Işın, ordunun yapılmak istenen darbe girişiminin karşısında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"15 Temmuz'da ordudaki bazı hainler darbe yapmak istediler ama milletimizin gücüyle, kuvvetiyle yenildiler bertaraf edildiler. Bunu yapanlar oradaki belli bir cunta idi. Ordumuz tümüyle bu işin karşısında idi. Ancak belli bir grup, çete bu işi yapmaya kalkıştı. Ancak buna herkes karşı çıktı, ilimizde de hem Jandarma Komutanımız ve hem de ilimizde bulunan 12. Mekanize Piyade Komutanı darbenin karşısında idi ve devletimizin yanındaydılar. Sürekli birlikte hareket ettik. Tugay Komutanımız, Garnizon Komutanımız ve Ben daha önce olduğu gibi bundan sonrada devletimiz, milletimiz, vatanımız için çalışmalarımız olacak. Kurumlar arasında daima eş güdüm vardır. Bu eş güdüm bundan sonrada devam edecektir. Ziyaretimiz bu manada değerlendirilebilir."

ORDUMUZ GAZİ BİR ORDUDUR, ŞEHİT BİR ORDUDUR

Ordunun ülkenin güzide kurumlarından olduğu vurgusunu yapan Vali Işın sözlerini şöyle tamamladı:

"Ordu bu milletin ordusu. Bu milletin içinden çıkmış, hem şehit ve hem gazi olan bir ordudur. Dolayısıyla zaman zaman bu tür hadiseler cereyan etmiştir. Ama ordumuz daima milletinin ve devletinin yanında olmuştur. Dolayısıyla olaya ordumuzu yıpratacak bir gözle bakmak yanlıştır. Ordu kendi içerisindeki çürük elmaları ve ihanet edenleri tasfiye etmeye başlamıştır. Ordumuzun bu manada ülkemizin güzide bir kurumu ve milletimizin içinde çıkmış olan mübarek ordu olarak söylenmesi gerekiyor. Bu zamana kadar böyle değerlendirdik bundan sonrada ordumuz milletimizin, devletimizin, vatanımızın hizmetçisi olmaya devam edecektir. Ordumuz gazi bir ordudur, şehit bir ordudur."

 

agri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret.jpgagri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret-001.jpgagri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret-002.jpgagri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret-003.jpgagri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret-004.jpgagri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret-005.jpgagri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret-006.jpgagri-valisi-musa-isindan-komutanlara-ziyaret-007.jpg

Son Güncelleme: 20.07.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.