21 Mart 2016 Pazartesi 17:18
Ağrı ve Patnos'ta Nevruz Kutlamalarına Figen Yüksekdağ'da Katıldı

Ağrı'da Nevruz Kutlamaları

AĞRI - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarına ilişkin, "Bizim dokunulmazlığımız, bizim direnişimizdir. Bizim dokunulmazlığımız, bu halkın ruhudur. Bu halkın direniş ruhuna hiçbir zalim ve hak dokunamadı ve ele geçiremedi. Bize de dokunamayacaklar buna emin olun" dedi.

Yüksekdağ, nevruz dolayısıyla Ağrı ve Patnos ilçesinde parti örgütlerince düzenlenen mitinglere katıldı.

Ağrı il merkezinde belediye otoparkında düzenlenen mitingde konuşan Yüksekdağ, nevruz kutlamalarının yurdun dört bir yanında yasaklandığını ve abluka altına alındığını ileri sürdü.

Yüksekdağ, siyasi iktidarın, geçen yıl 7 Haziran'dan bu yana halkın yarattığı siyasi iradenin ortaya çıkardığı barış, çözüm ve demokrasi umudunu, kırıp dökmek, yakmak için elinden geldiğini yaptığını ama halkın birliği ve gücünün karşısında kimsenin duramayacağını söyledi.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalara ilişkin, güçlerini dokunulmazlıktan değil halktan alarak siyaset yaptıklarını ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Bizler HDP'nin ve sizlerin seçilmişleri temsilcileri olarak gücümüzü sizden alıyoruz. Bu halkın gücünden alıyoruz. Onun için bizi yenemezler. Onun için bizi tasfiye etmeyi başaramazlar. Onun için bize dokunamazlar. Bizim dokunulmazlığımız, bizim direnişimizdir. Bizim dokunulmazlığımız, bu halkın ruhudur. Bu halkın direniş ruhuna hiçbir zalim ve hak dokunamadı ve ele geçiremedi. Bize de dokunamayacaklar buna emin olun. Bu ruhu ele geçiremeyecekler. Bizim canımız ve varlığımız zaten halkımızın canına ve varlığına armağandır."

- Nevruz önlemlerine tepki

Yüksekdağ, Patnos ilçesinde de Beylerbeyi Caddesi'nde düzenlenen mitinge katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, geçen yıl nevruz alanlarında, "barış" ve "çözüm umudu" olduğunu, bu yıl ise nevruz mitinglerinin yasaklanması yoluna gidildiğini ileri sürdü.

Yüksekdağ, bu yasaklamaların, siyasal iktidarın "özgür nevruz meydanlarında açığa çıkan güce tahammül edemediğini" gösterdiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Halkımızın can güvenliğini sağlamayan, ölümleri ve patlamaları durdurmayan, görevini ve sorumluluğunu tam da bu konularda yerine getirmeyen siyasi iktidar, nevruz mitinglerini yasaklıyor. Siyasi iktidarın ve hükümetin bakanı çıkıp utanmadan ve sıkılmadan 'mevcut güvenlik güçlerinin dışında 200 bin güvenlik görevlisini nevruz için seferber ettik' diyor. IŞİD bombacılarına ve canlı bombacılara karşı bu güvenliği ve istihbaratı seferber etmiyorsunuz. Daha iki gün önce İstanbul'da bombalar patladı. Halkın barışçıl bir şekilde bir araya gelmesini engellemek için elinizdekiler yetmiyor üstüne birde 200 bin güvenlik görevlisini daha seferber ediyorsunuz. Yazıktır ve günahtır."

Yüksekdağ, özgürlüğü ve demokrasiyi bu topraklarda hakim kılmakta ısrarcı olduklarını belirterek, "Bizim özümüzü karartmaya çalışıyorlar ama bizler özümüzle direniyoruz. Bu halkın öz yönetim iradesini demokratik bir yaşam iradesini diktatörlük siyaseti ile teslim almaya çalışıyorlar ama başaramadılar ve başaramayacaklar. Tarihten bugüne direnenler başaracak ve kazanacak" ifadesini kullandı.

 

agri-ve-patnosta-nevruz-kutlamalarina-figen-yuksekdagda-katildi.jpgagri-ve-patnosta-nevruz-kutlamalarina-figen-yuksekdagda-katildi-001.jpgagri-ve-patnosta-nevruz-kutlamalarina-figen-yuksekdagda-katildi-002.jpgagri-ve-patnosta-nevruz-kutlamalarina-figen-yuksekdagda-katildi-003.jpgagri-ve-patnosta-nevruz-kutlamalarina-figen-yuksekdagda-katildi-004.jpgagri-ve-patnosta-nevruz-kutlamalarina-figen-yuksekdagda-katildi-005.jpg

Son Güncelleme: 22.03.2016 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.