25 Şubat 2016 Perşembe 14:09
Ağrı Ziraat Odası Başkanı Aydemir Ağrı'lı Çiftçilere Müjde

Ağrı'da faaliyet yürüten STK'lar Kalkınma Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını ziyaret ederek, ilin kalkınması için çalışmalar yürütülmesi hususunda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretler hakkında bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, ilin kalkınmasında rol alacak çeşitli konularda sözler aldıklarını ifade etti.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Arıcılar Birliği Başkanı  Erol Kılıç, Muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taşdan, Ağrı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nizamettin Şahin ve Ziraat Odası Yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, ilin kalkınması için çalışmalar yürütülmesi hususunda fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Ankara’ya giderek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret ettiler.

Aydemir, "Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a Ağrı ile ilgili bazı sorunları aktardık. SERKA, SODES, DAP gibi kurumların gerçek anlamda Ağrı'ya pozitif ayrımcılık yapması için ricada bulunduk ve çeşitli projeler sunduk. Bu projelerden biri çilek ekimi ile ilgili. Bakan Yılmaz, çilek konusunda DAP ile görüşüp, Ağrılı çiftçiler  için büyük bir çalışma yaparak yaklaşık 200-300 çiftçiye çilek ektirip, pazar sağlama noktasında yardımcı olacakları sözünü verdi. Bakan Yılmaz'a, SERKA ve SODES projeleri konusunda eksikliklerin olduğunu ve bu noktada Ağrı ilinin projelerine hassas olmaları gerektiğini ilettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile yaptığımız görüşmede ise, Ağrı Şeker Fabrikasının yeniden hayata geçeceği bunun için ciddi çalışmalar yapacakları sözünü verdi. Bakan Çelik, bal yetiştiriciliği konusunda Ağrı, Bingöl, Hakkari gibi illere özel bir iltimas sağlanacağı sözünü verdi. Bakanlık tarafından Ağrı, Erzurum, Muş illeri hayvancılık bölgesi ilan edileceği ve 8 ayda hayvan yetiştirilip satılacağı yönünde çalışmalarının olduğunu aktardı. Bakan Çelik, Başbakan ile birlikte, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü, İshak Paşa Sarayında kutlamak için çalışma yapılacağı sözünü verdi."

Aydemir, komşu iller olan Erzurum, Iğdır, Kars, Muş illerinin geliştiğini, gelişmeyen ilin Ağrı olduğunu ifade ederek bütün STK'ların derdinin Ağrı olması gerektiğini vurguladı.

 

Haberin Videosu : 

 

agri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde.jpgagri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde-001.jpgagri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde-002.jpgagri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde-003.jpgagri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde-004.jpgagri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde-005.jpgagri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde-006.jpgagri-ziraat-odasi-baskani-aydemir-agrili-ciftcilere-mujde-007.jpg

Son Güncelleme: 25.02.2016 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.