02 Eylül 2014 Salı 15:27
Ağrı'da  1 Eylül Dünya Barış Günü Yürüyüşü Düzenlendi
DBP ve HDP Ağrı il örgütleri öncülüğünde 1 Eylül dünya barış günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi
 
 
1 Eylül dünya barış günü nedeniyle DBP ve HDP il yönetimleri öncülüğünde Belediye iş merkezinden Cumhuriyet caddesinde bulunan Rojava ve Şengal'e yardım çadırına kadar yürüyüş yapıldı. yürüyüşe çok sayıda yurttaşın yanı sıra Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık, Ağrı belediye eş başkan yardımcıları Ömer Polat ve Halef Keklik, Ağrı belediyesi DBP encümenleri, DBP Ağrı il eş başkanı Necmettin Efe, HDP ve DBP Ağrı yönetimi, KESK Ağrı şubeler platformu, DİSK Ağrı şubesi, AKYAD, Ağrı Barosu katıldı. Yürüyüşte sık sık " Bé Serok jiyan nabe"," Bıji serok Apo", " PKK halktır halk burada"," Rojava yalnız değildir"," Şengal yanlız değildir" sloganlarını atan yurttaşlar " Öcalan'a Özgürlük Kürdistan'a süttü Türkiye'ye barış" pankartı ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri açtı. 
 
 
Cumhuriyet caddesinde bulunan Rojava ve Şnengal'e yardım çadırı önünde kitle konuşan Ağrı İHD yöneticisi Olcay Öztürk, 1 Eylül dünya barış gününün dünyanın her yerinde barış, eşitlik ve özgürlüğün istendiği günün adı olduğunu söyledi. Öztürk, " Ama 1 Eylül'ü yaşadığımız topraklarda savaş ortamında geçiriyoruz. Dünya barış gününde çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere insanlık ağır bedeller ödüyor. Egemen güçlerin projeleri insanlık üzerine kara basan gibi çöküyor" dedi. 
 
 
Daha sonra konuşan Ağrı belediye eş başkanı Sırrı Sakık, hukuk ve adaletin yer bulması için uzun zamandır mücadele ettiklerini ve bu mücadelede Kürt halkını özgürleştirmek, eşitliğin ve adaletin egemen kılmak için mücadele ettiklerini vurguladı. Sakık, " Şükür Allah'a son 15 aydır bu topraklarda silahlar patlamıyor. Bu topraklarda ölüm olmuyor. Bir müzakere süreci yaşanıyor. İşte bu gün 1 Eylül dünya barış gününde bu müzakerenin daha da kalıcı olması için biz Ağrı'dayız. Barış severler olarak ve dünyada barıştan yana olan her kese dayanışma içinde olmak için buralardayız. Bu topraklar çok acı yaşadı. Bu topraklarda çok kan aktı. Bu topraklarda çok züllüm politikaları uygulandı. Ama bu topraklarda artık kan değil barış çiçekleri açsın istiyoruz. Bu topraklarda kavga değil müzakere süreci açılsın istiyoruz" dedi.
 
 
Barış sürecinde müzakereyi sürdürenlere Ağrı'dan salam gönderdiklerini kaydeden Sakık," Müzakere sürecini yürütenlere selam gönderiyoruz. Hem Ankara'ya hem İmranlı'ya selam gönderiyoruz. Ve barış için çabalayan her kese binlerce selam gönderiyoruz. Benim ülkemde hep savaş bulutları oldu. Biz bu gün savaş bulutlarını barış meltemlerine çevirmeye çalışıyoruz. Onun için her kes silahın namlusunu toprağa çevirmelidir. Savaşmak çok kolaydır ama Barış emek ister, fedakarlık ister. Ben savaşan her iki tarafında daha fedakar ve dostça hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 
 
 
Orta doğu da kaderlerini birleştirmek üzerine yaşayan halklar emperyalist göçlerin ve çetelere karşı birlik oluşturmaları gerektiğini vurgulayan Sakık, " Bakın Suriye’de 150 bin insan öldü. Allah adına yemin ediyorum ki 150 bin insan Emperyalist güçler için 150 bin sinekten farkı yoktur. İşte biz Orta doğu da kaderimizi birleştirmek üzere yaşayan halklar bu emperyalist güçlere karşı bu çetelere karşı birlik oluşturmamız lazım.  Kürdistan’da yaşanan o zalimane politikalara karşıda nasıl bir saldırıya maruz kaldığımızı görün. İŞİD denilen o çete, o insanlığa karşı suç işleyen, o İslamiyeti kirletenler siz bu halka karşı hesap vereceksiniz. Allah'a karşı hesap vereceksiniz. Siz insan değilsiniz. Çünkü siz İslamiyete karşıda insanlığa karşı da suç işliyorsunuz. Siz Kürde, Türk'e, Araba, Ezidi ye karşı da suç işliyorsunuz. Bizim görevimiz siz zalimlere karşı mazlumlarını hukukunu oluşturmaktır. Sesimiz buradan Şengale, Maxmure, Kandile, Rojav'ya Kürdistan'ın dört parçasına Türkmenlere, Araplara oralarda yaşayan bütün halklara buradan selam olsun. Ben 1 Eylül dünya barış gününün Ağrı'dan bütün dünyaya barış mesajlarını haykırdığını ve bir an önce bu topraklarda silahın dışında müzakerelerin ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir coğrafyayı diliyorum 







Son Güncelleme: 02.09.2014 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.