21 Ağustos 2015 Cuma 18:40
Ağrı'da 130 Kur'an kursu öğrencisi belgelerini aldı

Ağrı'da Kur'an kursu öğrencileri belgelerini aldı.

Ağrı Valisi Musa Işın, "Çocukları 15-16 yaşlarında alıp götürüyorlar ve ellerine silah veriyorlar daha sonra adam öldürmek için geri gönderiyorlar. Başkalarının emelleri için kötü emelleri, heva ve hevesleri için lütfen çocuklarımızı yem etmeyelim" dedi.

Ağrı Yunus Emre Camisi Kur'an Kursu'nda eğitim gören 130 öğrenci için düzenlenen törene, Vali Işın ile İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç ile kursiyerler ve aileleri katıldı.

Vali Işın, burada yaptığı konuşmada, anneleri tebrik ettiğini belirterek, "Çocuklarınıza İslami terbiye vermeye çalışıyorsunuz. Allah emeklerinizi boşa götürmesin siz çocuklarınıza İslami terbiyeyi verirseniz çocuklarınızı kazanırsınız. Eğer çocuklarınızı İslam, Kur'an ve peygamber ahlakından mahrum bırakırsanız çocuklarınızı kaybedersiniz" diye konuştu.

Annelerin çocukları üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Vali Işın, şöyle devam etti:

"Siz Ağrılılar olarak bu konuda çok hassassınız ve çocuklarınıza terbiye vermeye çalışıyorsunuz. Bu çocuklar çiçektir. Lütfen bunları büyüdükleri zaman soldurmayın. Hepsi tertemiz, günahsız, masum ve pırıl pırıl bu çocuklar solmaya değmez, bu çocuklar yok etmeye değmez. Ortam çok kötü, çok berbat. Bir taraftan teknolojinin getirdiği olumsuzluklar bir taraftan maalesef etrafımızda cereyan eden şiddete dayalı olumsuz unsurlar. Bunlar çocuklarımızı bizden çalmasın, çocuklarımıza sahip çıkalım. Eğer biz İslamiyet'i kaybedersek, çocuklarımızı İslami terbiye ile büyütmezsek emin olun ne ahlak saadetimizi koruyabiliriz ne çocuklarımızı muhafaza edebiliriz ne de çocuklarımızın geleceğini ve istikbalini emniyet altına alabiliriz. Bizim yapabileceğimiz tek bir şey vardır çocuklarımızı Peygamberimizin sevgisiyle Kur'an ahlakıyla büyütmektir."

Çocukların sımsıkı sarılması gerektiğini vurgulayan Işın, "Çocuklarımız büyüyor, başkaları gelip elimizden alıyor. Bu bazen ahlaksızlık oluyor, bazen terör oluyor, bazen de başka şeyler oluyor. Özellikle anne ve bacılar, çocuklarınızı çok seviyorsunuz. Şefkatiniz onları bağrınıza basmanıza vesile oluyor. Lütfen çocuklarınız büyüyünce de onları bırakmayın sımsıkı sarılın" ifadelerini kullandı.

Vali Işın, şu an dağda 6 bin 300 çocuğun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çocukları 15-16 yaşlarında alıp götürüyorlar ve ellerine silah veriyorlar daha sonra adam öldürmek için geri gönderiyorlar. Başkalarının emelleri için kötü emelleri, heva ve hevesleri için lütfen çocuklarımızı yem etmeyelim. Anneler ağlıyor, babalar perişan. Bunun hiçbir sebebi yok. Sırf bazıları, başkalarının maşası olduğu için sizin, bizim çocuklarımızı götürüyorlar ve maalesef kısa bir süre sonra tabutta cenazeleri geliyor. Bunun hiçbir manası yok, bu tamamen aileleri yok etmeye yönelik bir şeydir. Bakın yapılan, uygulanan şeyler, tamamen bizim halkımızın gelenek göreneklerine, inançlarına aykırıdır. Biz Müslüman olarak imanımız, namusumuz, şerefimiz, malımızı ve canımız için yaşarız. Çocukları götürdüklerinde size buradan söylemeye haya ettiğim şeyleri yapıyorlar."

Vali Işın, "Bizim takip edeceğimiz Peygamber efendimiz, Ahmed-i Hani, Bediüzzaman, Şah-ı Nakşibendi, İmam Gazali, İmam Rabbani hazretleridir. Bunun dışında bize saadet vadeden hiç kimse yoktur. Bu saydıklarım ve diğer İslam önderleri dışındakiler bize ölümü, gözyaşını, cenazeleri, tabutları, huzursuzluğu, fakirliği vadediyor. Dolayısıyla biz insan olarak nerede fayda varsa oraya gitmeli ve zararlı yerlerden de uzaklaşmalıyız" diye konuştu.

Daha sonra Vali Işın, kursiyerlere belgeleriyle çeşitli hediyeler verdi.

agrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-001.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-002.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-003.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-004.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-005.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-006.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-007.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-008.jpgagrida-130-kuran-kursu-ogrencisi-belgelerini-aldi-009.jpg

Son Güncelleme: 21.08.2015 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.