02 Haziran 2016 Perşembe 17:57
Ağrı'da 151 Yıllık Pul ve Zarflar Sergilendi

Ağrı'da 1865 yılından bugüne kadar basılan pul ve zarflar sergilendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü tarafından hazırlanan pul sergisi açıldı. 1865 yılından bugüne kadar basılan pul ve zarflar sergilendi.

Sergi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Telat Yanık, PTT Ağrı Başmüdürü Sami Arlı tarafından açıldı. Açılışın ardından davetliler sergileri teker teker gezerek bilgi aldı. 

Sergi hakkında açıklama yapan PTT Başmüdürü Sami Arlı, gezdikleri serginin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Sami Arlı, şunları kaydetti: "Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu filateli sergisini ziyaret ettik ve bu sergiden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Filateli, PTT'nin vermiş olduğu kültür hizmetlerinden bir tanesi ve en önemli hizmetlerimizden bir tanesidir. Ayrıca zaman içerisinde geliştirdiğimiz bu hizmeti kişisel hizmete de dönüştürülüyor. Aslında posta, mektup unutulmuş bir hizmet değil tam aksine PTT'nin gelir düzeyi en fazla olan hizmetlerimizden bir tanesidir." 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Fırat Akgöz, bu sergi için bir yıl boyunca uğraş verdiklerini söyledi. Akgöz, şu ifadeleri kullandı: "Açmış olduğumuz sergide filateli amaçlı koleksiyona ilgi gösteren insanlar buraya toplamak. Öğrencilerimizle beraber bir yıllık çalışma sonunda bu sergiyi açtık. Sergimizde yabancı pullar da yer alıyor. Yabancı pulları daha çok tematik olarak kullandık. Yerli pullarımızda Osmanlı döneminden cumhuriyet ve günümüze kadar olan pullardan bir derleme yaptık. Sergimizi gezecek olanlar eski cihannus, teselya pullarını görecekler. Yine sergimizde özel zarflarımız var. Pullarımız arasında 1865 yılına ait cihannus pulları, bronz basım pulları var. Geniş bir koleksiyona sahibiz."

 

agrida-151-yillik-pul-ve-zarflar-sergilendi.jpgagrida-151-yillik-pul-ve-zarflar-sergilendi-001.jpgagrida-151-yillik-pul-ve-zarflar-sergilendi-002.jpgagrida-151-yillik-pul-ve-zarflar-sergilendi-003.jpgagrida-151-yillik-pul-ve-zarflar-sergilendi-004.jpgagrida-151-yillik-pul-ve-zarflar-sergilendi-005.jpgagrida-151-yillik-pul-ve-zarflar-sergilendi-006.jpg

Son Güncelleme: 02.06.2016 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.