23 Ocak 2016 Cumartesi 22:08
Ağrı'da 233 Kişi Köpek Saldırısına Uğradı

Ağrı’da 2015 yılında 233 kişinin köpek ısırığından dolayı hastaneye gittiği belirtilirken, sokaklarda başıboş gezen köpekler insanları tedirgin etmeye devam ediyor.

Ağrı Devlet Hastanesinden edinilen bilgilere göre, merkezde köpek ısırığından dolayı 233 kişi 2015 yılı içerisinde hastaneye başvurdu. Cadde ve sokaklarda gezen onlarca başıboş köpek, özellikle okula gitmek için evlerinden çıkan küçük çocuklar ve çarşıda dolaşan insanların korkulu rüyası haline geldi.

Yaşanan köpek saldırıları nedeniyle belediyenin önlem almadığını belirten Ağrılılar, “Yarın bir çocuğumuz köpekler tarafından ısırıldıktan sonra mı önlem alacaklar?” diyerek belediyeye tepki gösteriyor.

8 Yaşındaki çocuğuna köpekler saldırdığı için yalnız okula gitmeye kortluğunu belirten Sıddık Keleş, belediyenin sokak köpeklerini toplamasını istedi. 

Sokaktaki köpeklerin toplanıp barınaklara bırakılması gerektiğini belirten Keleş,"8 yaşındaki oğlum köpekler olduğundan dolayı tek başına okula gidemiyor. Mecbur ben alıp okula götürmek zorunda kalıyorum. Götürdüğümde de yoluma 10 tane köpek çıkıyor.

Eskiden belediye gelip sokak köpeklerini topluyordu.

Bu yıl hiçbir şekilde böyle bir çalışma yapılmadı. Ağrı'da başıboş gezen köpekleri bir barınakta toplasınlar, köpeklere aşı yapılsın. Kar yağdığı için yiyecek bulamayan köpekler çevreye dağılmışlar ve vatandaşları rahatsız ediyorlar." dedi.

Başıboş köpeklerin özelikle çocuklara saldırdığını ifade eden Suat Yavrutürk ise belediyenin köpek saldırılarına önlem alması gerektiğini ve barınak yapılmasını istedi.

Yavrutürk, “Geçtiğimiz gün 3-4 tane köpek bir çocuğa saldırdı, çocuğu zor kurtardım. Bu şekilde çok tehlikeli oluyorlar." diye konuştu. (İLKHA)

Son Güncelleme: 23.01.2016 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.