24 Kasım 2015 Salı 20:30
Ağrı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü dolayısıyla Erzurum, Ardahan, Ağrı, Kars, Tunceli ve Iğdır'da törenler düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programda da göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler  sergilendi.

Programda, öğretmenlerden oluşan koronun türküler seslendirilmesinden sonra düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa Vali Musa Işın, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Kars

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Öğretmenler Günü nedeniyle valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Halk Eğitim Merkezinde devam eden törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Altun, toplumları şekillendiren, güçlenmesine ve kültürlerinin gelişerek korunmasına öncülük eden öğretmenliğin bedelinin hiçbir maddi karşılıkla ödenmeyecek kadar değerli ve önemli olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin emeğe, özveriye, hoşgörüye, karşılıklı güven ve sevgi ilişkisine dayandığını belirten Altun, şunları belirtti:

''İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur. Söz konusu görevi tercih edenler, gelir elde etmenin ötesinde bir tutkuyla mesleklerine sarılarak insanlara kendilerinin, evrenin kapılarını aralamışlardır.'' 

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve çeşitli armağanlar verildi.

Tören, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin sunulması, mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin etmesi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

- Ardahan

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Halk Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Deniz, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimle ilgili çok güzel bir sözü vardır. ‘Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması ancak eğitimdeki başarısıyla mümkündür’ diyor. Bugün gelişmiş ülkelere baktığımız zaman insanını donanımlı bir şekilde eğitimli ülkeler olduğunu görmekteyiz. Eğitimde elbette ki fiziki mekanlar çok ama çok önemli. Artık ülkemizde okullarımız yeni ve fiziki şartları her yıl biraz daha iyi noktaya ulaşıyor" diye konuştu.

Programda göreve yeni başlayan öğretmenlerin ant içmesinin ardından müzik dinletisine yer verildi.

- Tunceli

Tunceli Valisi Osman Kaymak, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, öğretmenliğin dünyadaki en gururlu mesleklerin başında geldiğini dile getirdi. Kaymak, şöyle dedi:

"Öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir mali karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Bireyden aileye tüm toplumu yetiştiren, geliştiren kısaca bir ülkenin geleceğini kuran öğretmenlerdir. Bu inanç ve duygularla 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aramızdan ayrılan, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi ve tüm eğitimcilerimizi rahmet minnetle anıyor, emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Tören, öğrencilerin oratoryo ve şiir dinletilerinin ardından mesleğe yeni başlayan stajyer öğretmenlerin yemin etmesi ve düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesiyle son buldu.

- Erzurum 

Erzurum'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Havuzbaşı kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan tarafından çelenk sunuldu. Çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

- Iğdır

Iğdır'daki program, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Şube Müdürü Mehmet Tüzen ve İmam Hatip Lisesi'nden öğretmenlerin Vali Davut Haner’i makamında ziyaret etmesiyle başladı.

Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Kültür Merkezi'nde devam eden törene Vali Davut Haner, Garnizon Komutan Vekili Piyade  Alb. Murat  Demirkıran, Vali Yardımcısı Muhlis Arslan, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Jandarma Alay  komutanı Mustafa Ulus, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Iğdır Valisi Davut Haner, "Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bütün meslekler insanlara hizmet eder, bütün meslekler kutsaldır. Öğretmenlik mesleği de herkesi yetiştirdiği için bütün mesleklerin güzelliklerin anasıdır. Öğretmenlere olan borcumuzu ödeyemeyiz" sözlerine yer verdi. 

Program hediye sunumları ile tamamlandı.

Son Güncelleme: 24.11.2015 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.