07 Ağustos 2015 Cuma 17:13
Ağrı'da 40 Sivil Toplum Kuruluşundan Terör Olaylarına Tepki

Ağrı'da bir araya gelen 40 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, son günlerde meydana gelen terör olaylarına tepki gösterdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı önünde basın toplantısı düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sağduyu çağrısında bulundu.

Grup adına açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, bugün gerek Ağrı için gerekse ülke için ortak bir kaygılarının olduğunu söyledi.

Ülkenin son zamanlarda zor süreçlerden geçtiğini ifade eden Aydemir, "Bizlerin, Ağrı'nın işçisi, memuru, esnaf örgütleri, çiftçisi, sporcusu, sağlık örgütleri ve diğer temsilcileri olarak ortak paydamız, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır" dedi.

Ülkenin en doğusunda yaşayan Ağrılılar olarak bu gelişmelerden büyük üzüntü duyduklarını belirten Aydemir, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar olarak, can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir. Ancak özellikle son günlerde ilimiz ölçeğinde meydana gelen olaylar, Ağrı halkını huzursuz ve tedirgin etmiştir. Esnaf iş yapamaz hale gelmiş, gün ağarmadan kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Seçim sonrasında ekonomik istikrarın yeniden oluşmamasının yanında bu tür silahlı eylemler esnafımızı zor duruma sokmuştur. Sadece esnaf değil, çiftçiler de bu istikrarsız ve huzursuz ortamdan etkilenmiş ve huzursuzluk yaşamıştır. Bununla birlikte birçok memur, işçi ve emekli Ağrı'yı terk etmeyi düşünmeye başlamıştır. Aileler çocuklarının yaşamlarından şüphe duymaya başlamıştır. İşverenler yakılan kamyon ve iş makineleri yüzünden iş yapamaz hale gelmiştir."

Aydemir, özgürlüklerine sahip çıktıklarını göstermek için burada olduklarını dile getirerek, "Güvenli bir kentte ve güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Can güvenliği yoksa düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü yoktur. Can güvenliği yoksa esnaf da işçi de köylü de girişimci de memur da sporcu da  yoktur. Can güvenliği yoksa çalışma özgürlüğü de yoktur" ifadelerini kullandı.

Ülkenin birliğine, refahına ve geleceğine birlikte sahip çıkacaklarını vurgulayan Aydemir, şunları kaydetti:

"Her türlü olay, özgürlüklerimizi kısıtlıyor. Dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor, herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor ve geleceğimizi karartıyor. Tüm Ağrı halkı gibi bizler de bu artan olaylardan üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunlarını boşa çıkarmak için bugün bir aradayız. Demokratikleşme süreci adı altında başlayan ve Çözüm Süreci ismi ile devam eden huzuru ve istikrarı temel alan sürecin yeniden başlatılmasını taraflardan istemek için buradayız. Bizler, kamu güvenliğinin hukukun içinde kalarak sağlanması amacıyla gerekli bütün önlemlerin alınmasını destekliyoruz."

Aydemir, "Bu süreçte herkesin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması gerektiğine inanıyor ve bu çerçevede, üzerimize düşen sorumlulukları istişare etmek için bugün buradayız. Herkesi olaylara karşı sivil duruş sergilemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, açıklamanın ardından dağıldı.

 

Haberin VİDEOSU...

agrida-40-sivil-toplum-kurulusundan-teror-olaylarina-tepki-.jpgagrida-40-sivil-toplum-kurulusundan-teror-olaylarina-tepki--001.jpgagrida-40-sivil-toplum-kurulusundan-teror-olaylarina-tepki--002.jpg

Son Güncelleme: 07.08.2015 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.